Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alingsås FC gjorde det mesta rätt mot Umeå och förtjänade segern i en match som slutade mållös. Bild: Jörgen Björme
Alingsås FC gjorde det mesta rätt mot Umeå och förtjänade segern i en match som slutade mållös. Bild: Jörgen Björme

AFC närmast segern hemma mot forna storlaget Umeå

Målen lyser fortfarande med sin frånvaro men insatserna imponerar allt mer från Alingsås FC.
Hemma mot segertippade Umeå var man klart närmast segern i ett möte som slutade mållöst.

LÄS MER: Björk: ”Av de lag jag har sett är Umeå i särklass”

Det var en inte oväntat stolt Lars-Petter Björk som summerade det hans lag presterade mot ex-allsvenska Umeå.

– Verkligen! En grym insats på alla sätt, det är bara målen som saknas idag. Jäklar vad vi slet och vi följde matchplanen perfekt. Vi slog in bollarna bakom deras backlinje och det blev farligt varje gång, säger AFC-tränaren.

Redan från start syntes det att AFC:s plan var att ställa om och hitta in bakom en hög Umeå-backlinje på sin kvicka anfallstrio Öberg, Jensen och Sultan.

Slitvargarna Ebba Handfast och Rebecca Cameras vann ofta bollen på mitten och inte minst Cameras skickade iväg missiler som löpvilliga anfallare kunde rusa på.

– Umeå kan nog inte vara alltför nöjda med sin match, men vi gör det grymt bra. Förutom målen. Olivia skulle ha avgjort där i slitet, säger Björk med ett leende.

Läget som han nämner kom i 91:a minuten när Taylor Townsend hittade Olivia Sultan i djupet. En bortaförsvarare hann emellan med en tå och läget slutade i hörna, men överlag var det ett av flera bevis på att AFC tog hem matchen på poäng.

Inte minst då man skapade läge på läge mot det forna storlaget från Västerbotten. Stina Jensen lät ofta sin tunga högersko tala och hade bland annat ett skott klockrent i bortre stolpen i mitten av andra halvlek.

Olivia Sultan å sin sida sprang på allt och slog ofta ut sin ytterback med både teknik och fart.

Det var helt enkelt AFC som låg klart närmast att vinna matchen.

– Härligt när vi följer vår matchplan så bra. Vi vinner bollen centralt mycket och man kan inte göra så mycket bättre matcher än så här mot det här motståndet och under de här omständigheterna, säger L-P Björk och blickar ut över det regntunga Mjörnvallen-gräset.

– Fem poäng på fem matcher är väl kanske inte jättebra men det är ändå okej i min bok. Och nu har vi dessutom tre raka utan förlust och sju raka halvlekar utan insläppt mål. Det känns skönt.

Björk passade också på att hylla lagets bästa för dagen, Rebecca Cameras, som både slet hårt och stod för finess på det centrala mittfältet.

– “Camme” sliter alltid hårt, ända sedan ett par matcher in i förra säsongen är hon en av de som sliter mest i varje match. Hon och Ebba Handfast vann enormt mycket boll idag.

Känner ni att ni kan rida vidare på det här nu?

– Framförallt på vårt försvarsspel. Det anfallsspelet vi hade idag passar mot ett bättre lag, nästa match kanske vi får anpassa oss lite grann. Vi ska bara pusha på varandra att köra på.

Matchfakta

Varningar, AFC: Ebba Handfast.

Domare: Amane Kandas.

Publik: 8.

Utropstecken: Sättet AFC tog sig an Umeå i den här matchen imponerade. Man visste precis vad man skulle göra, när man skulle göra det och hur man skulle göra det. Det fattades bara ett mål eller två för att kröna insatsen med tre poäng.

Frågetecken: Är det mot Borgeby i nästa omgång som målskyttet lossnar? Man kan göra bra insatser såklart, men nu måste AFC börja göra mål också så man inte halkar efter för mycket. Ett spelmål hittills är direkt svagt, oavsett hur många chanser man skapar.

MATCHBETYG

2) Rebecca Cameras

1) Ebba Handfast

1) Olivia Sultan