Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIF avslutade en stark säsong med förlust.  Bild: Mikael Svensson
AIF avslutade en stark säsong med förlust. Bild: Mikael Svensson

Avslutade en stark säsong med förlust

Alingsås IF hade ingenting förutom äran att spela för i årets sista match mot Tidaholm på hemmaplan.
– Dom vann rättvist, säger tränare Niklas Klingberg efter förlust 1-2.

Alingsås IF, som sedan en tid tillbaka säkrat andraplatsen bakom suveräna seriesegrarna Herrestad, gjorde en slät figur i den första akten.

– Jag fick vara ganska tydlig i pausen kring de saker som vi behövde förbättra. Trots att det var mållöst var vår prestation långt ifrån okej och Tidaholm borde faktiskt haft ledningen med ett par bollar. Det var bara Andreas Glännbro och Ahlqvist (Jonathan) i målet som var godkända, säger Klingberg.

Snacket i omklädningsrummet gav också onekligen effekt.

Fem minuter in på andra halvlek prickade Joel Karlsson in 1-0.

Repliken från bortalaget dröjde cirka 15 minuter. Matchen såg sedan ut att gå mot ett oavgjort resultat, men på tilläggstid slog Mikael Axelsson till och sköt segern till bortalaget.

– I andra halvlek höjde vi oss rejält och då var det kanske till och med en liten fördel oss. Men totalt sett var Tidaholms seger helt på sin plats. Dom var bra, säger Klingberg.

När AIF-tränaren summerar säsongen kan han konstatera att det blev en andraplats med 42 inspelade poäng.

– Överlag kan vi ta med oss väldigt många bra saker. Sen går det inte att komma ifrån att det är trist att vi inte får kvala. Men nu är det som det är, menar Klingberg, som redan nu blickar fram mot 2022.

– Vi är långt framme i arbetet med att sätta en trupp. I fjol tappade vi fem spelare från startelvan och det kommer vi inte vara i närheten av till nästa säsong. Kanske att en eller två spelare lämnar.

Alingsås IF - Tidaholm 1-2 (0-0)

MATCHBETYG

2) Andreas Glännbro

1) Jonathan Ahlqvist

1) Charlie Axede