Axelsson sköt tre premiärpoäng till HSK

Herrljunga SK fick en perfekt start på säsongen när laget besegrade Äspered på bortaplan.
– Vi följde vår matchplan till punkt och pricka, säger tränare Jonas Bengtsson-Sandberg efter vinsten med 1–0 (0–0).

ANNONS
|

Lasse Axelsson blev HSK:s stora matchhjälte i premiären när han skickade in segermålet. På pass från nyförvärvet Richard Wartmark tryckte han in bollen i nät med kvarten kvar.

– Ser man till matchen i sin helhet hade kanske båda lagen lika många heta chanser, men att vi avgick med segern var inte alls orättvist. I första halvlek brände vi tre frilägen exempelvis, säger Bengtsson-Sandberg, som var nöjd med lagets disciplin.

– Vi pratade innan matchen om vikten av att ligga lågt i planen, stänga mitten och trycka ut dom mot kanterna. Det gjorde vi också på ett mycket bra sätt.

ANNONS

Hemmalaget tryckte på för en kvittering mot slutet och hade faktiskt en boll i ribban efter en hörna. Närmare än så kom man dock inte.

– Alexander (Troije) var stabil mellan stolparna och hade dessutom god hjälp av ett uppoffrande försvar, konstaterar Jonas Sandberg-Bengtsson.

Är Herrljunga att räkna med i år?

– Känslan är att vi har det bättre förspänt, och mycket hänger ju ihop med att vi fått in bland andra Wartmark och Bayard. Målet är att ta fler poäng, sen får vi se hur långt det räcker.

MATCHBETYG

2) Tobias Bayard

1) Alexander Troije

1) Richard Wartmark

ANNONS