Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björk: "Är supernöjd med truppen"

Den 5 april premiärspelar Alingsås FC i elitettan när laget möter Brommapojkarna borta. Tränaren Lars-Petter Björk, som kom till klubben i höstas, tycker att man ligger bra till.
– Jag är supernöjd med truppen, säger han.

Sex pass i veckan, fördelat på fem dagar, är vad som gäller för nykomlingen.

– Uppslutningen är riktigt bra och likaså inställningen. Man märker att det finns en hunger hos spelarna. Det enda som är negativt är att vi har lite småskavanker här och där. Men som det ser ut ska det inte vara några allvarliga saker, sånär som på Karolina Kärnsund som inte är i träning ännu. Hon har en mystisk skada som oroar lite grand, säger Björk till AT-sporten.

AFC har värvat flera spelare under vintermånaderna, varav tre intressanta namn från Kungsbacka DFF som åkte ur allsvenskan i fjol.

Nämnda Kärnsund skrev i dagarna på nytt kontrakt och det senaste i raden av nyförvärv att ansluta är anfallaren Pernilla Milton.

– Jag tror hon spelade samtliga matcher för Kungsbacka från start förra säsongen och man märker att det är en klasspelare. Pernilla kommer bli väldigt nyttig för oss. Melissa Davin, som vi också hämtat från Kungsbacka, är en riktig ledartyp med grym inställning som kan användas på flera positioner, säger Björk.

Vad är det för status på Rebecca Cameras?

– Hon har problem med ett knä, men har gjort tre raka träningar nu. Det är bara att hoppas att hon får vara frisk, för det är en fantastisk fotbollsspelare.

Lars-Petter Björk säger vidare att han är nöjd med truppen men att man just nu ser över målvaktssidan.

– Vi har Sara Jenkins (senast i Skoftebyn) på provträning hos oss. Av det hon visat upp på träning ser det lovande ut. Jag och ”Gust” (Fredrik Gustafsson, assisterande tränare) vill gärna ha tre målvakter i truppen, och där kan Sara absolut vara ett namn. Nu på sistone när Amanda Nordberg varit iväg har jag och Gust turats om att stå i mål på träningarna, och det är såklart inte optimalt.

På sistone har det varit lite turbulent i ett par av klubbarna i elitettan, och bland annat har Assi och Limhamn/Bunkeflo 87 dragit sig ur.

Älvsjö tog Assis plats, men fortfarande är det oklart kring vilket lag som ersätter LB87.

– Spelschemat är ju redan satt och det blir konstigt om det helt plötsligt blir färre lag i serien än vad som var tänkt från början. Men vi kan bara fokusera på det vi ska göra, och planera utifrån hur det ser ut i dagsläget, säger Björk avslutningsvis.

Nyförvärv:

Rebecca Cameras, Pernilla Milton, Melissa Davin, alla Kungsbacka DFF, Tove Lorén, Bergdalen, Ida Lindqvist, Jitex, Felicia De Feo, Kopparberg/Göteborg.