Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bomben: ”Fronken” byter gulsvart mot grönvitt

Fredrik “Fronken” Johansson har varit Gerdsken-grabb nästan hela sitt liv.
Nästa säsong är han grönvit.
Han har nämligen skrivit på för Alingsås IF för kommande säsong.

LÄS MER: Lyckad operation för Fredrik – men ingen mer fotboll i år

Det blev inte många matcher för “Fronken” i Gerdsken den här säsongen då hans öronoperation tvingade honom att ta en paus.

Och det blir än färre nästa säsong, då han valt att byta Gerdsken som han spelat i under så många år, till Alingsås IF.

– Det är blandade känslor såklart och inte ett beslut man tar på ett par sekunder. Jag har varit i Gerdsken i 15 års tid och kanske spelat 150 matcher i a-laget. Men det känns ändå väldigt bra nu när beslutet är taget. Det känns rätt för mig sett till var jag befinner mig just nu och var de båda lagen befinner sig. Då är det ett perfekt läge att testa något nytt, säger “Fronken” till AT.

Handlar det mer om att testa något nytt än att du vill lämna Gerdsken?

– Precis, jag har inget dåligt att säga om Gerdsken alls. Snarare vill jag pröva en ny miljö och se om det kanske kan höja mig ytterligare en nivå och ge mig en nytändning. Det senaste året med öronoperationen och pandemin har gjort att man tappat lite i motivation att komma ner till Gerdskenvallen. Det har alltid varit det som hållit mig kvar innan. Och då kanske man inte presterar lika bra på plan som man hade kunnat?

– Dessutom passar det bra nu när Gerdsken gör en generationsväxling. Jag måste tänka på mig själv också i slutändan och även om jag tror det kommer bli bra på sikt hos Gerdsken så kommer det kanske dröja något år. Då ska jag inte vara kvar bara för att vara kvar, jag vill känna mig motiverad.

Serieseger

Johansson säger att målet är givet för både honom och AIF.

– Deras satsning stämmer överens med mina mål, jag vill vinna serien och det är inget annat som gäller.

Hur ser du på din roll i AIF?

– Det blir spännande! Dom har ett riktigt bra lag på gång och det är säkert tuff konkurrens så jag tar verkligen inget för givet. Jag får gå in och spela som jag alltid gjort för att bidra till laget med mål och assist.

I det serieförslag som presenterades idag är Gerdsken förlagda till Göteborgsserien, så det kanske inte blir några derbyn mot dom. Men om det skulle ändras, hur tror du ett derby kommer kännas?

– Det kommer såklart vara jättespeciellt. Jag kanske springer fel där borta, haha! Men det är bara fotboll, inte mer än så. Och som sagt så har jag alltid ett gott öga till Gerdsken.