Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Johan Gustavsson, kanslichef på Västergötlands FF. Bild: Toni Andersson
Johan Gustavsson, kanslichef på Västergötlands FF. Bild: Toni Andersson

DM ställs in när fotbollen väntar på att komma igång

Fotbollsklubbarna i trakten får snällt vänta på att spela träningsmatcher.
Under distriktens möte med Svenska fotbollförbundet på måndagen slogs det fast att inget spel får ske innan början på mars och att man ställer in DM-spelet.

LÄS MER: Lokala namn tar plats i distriktets nya disciplinnämnd

På måndagen hade samtliga fotbollsdistrikt ett möte med SvFF om hur man ska tänka kring såväl träningsmatcher som DM, den närmaste tiden för de som inte är elit.

– Det som vi fick höra var att inget nytt kommer beslutas innan den 7:e mars, det datumet gäller fortfarande. Förbundet för diskussioner med Folkhälsomyndigheten och socialdepartementet om hur man ska komma igång med utomhusidrotten.

– Dom tror inte dom kan komma med några nya besked innan den 5:e så för vår del innebär det att inga matcher kan spelas innan den 8:e mars, säger Johan Gustavsson, kanslichef på Västergötlands fotbollförbund, till AT-sporten.

Var beskedet från förbundet som du hade förväntat dig?

– Ja men det var väl att vänta tycker jag, sedan hoppas man såklart alltid innerst inne på ett positivt besked, i alla fall ett som är lite tydligare och som säger bu eller bä. Oavsett så kommer alla lag ha samma förutsättningar när vi väl drar igång.

På måndagseftermiddagen kom så beskedet att DM ställs in.

– Vi rekommenderar föreningarna att om möjligt planera träningsmatcher efter den 7 mars mot de lag man skulle ha mött i DM-gruppspelet såvida inte resorna blir för långa, säger tävlingskommittén på VFF:s hemsida.

Johan Gustavsson säger vidare att man än så länge inte arbetar efter att skjuta upp säsongerna som man fick göra 2020.

– Förbundet var väldigt tydliga med att vi ska fortsätta planera för att serierna på lokal nivå går igång som dom är planerade. Det finns inga indikationer på flytt av seriestart än.

Vilket är nästa steg?

– Nästa steg är det beslut som vi får i början av mars månad, innan dess kan alltså inga matcher spelas.