Division 3-lagen får vänta ytterligare några veckor innan premiär.
Division 3-lagen får vänta ytterligare några veckor innan premiär. Bild: Mikael Svensson

Fortsatt uppskjuten fotboll

Det fanns förhoppningar om seriepremiär i slutet av maj för herrarnas division 3. Men på tisdagen beslutades det att så inte blir fallet. Dessutom togs beslutet att göra damernas division 2 till en enkelserie.

ANNONS
|

LÄS MER:Tunga smällen – enkelserier och uppskjuten premiär igen

Om inte restriktionerna hade lättat den 10:e maj så skulle seriestarten för herrarnas division 3 skjutas upp till 5-6 juni.

Det beskedet har Svenska fotbollförbundet stått fast vid sedan seriepremiären sköts upp förra gången och på tisdagen blev det också ett faktum.

– Det enda som står i mailet är i princip att dom skjuter upp premiären igen, den här gången till början av juni. Det känns väl lite grann som att förbundet gjorde det enkelt för sig, säger Gerdskens tränare Calle Skoglöv.

Däremot innebär inte beskedet att hoppet om en hel säsong är ute. Ett mail har gått ut till alla berörda klubbar där man ombeds fylla i ett formulär kring hur man tänker i frågan.

ANNONS

– Dom har skickat ut en sådan enkät innan också. Det handlar om hur vi ser på hel- respektive halvserier, när brytpunkterna för besked ska vara och hur vi kan tänka oss att flytta matcher, säger Skoglöv.

Hur viktigt är det att spela dubbelserie känner du?

– Vi har inte riktigt tagit den diskussionen än men det är klart att man vill spela 22 omgångar. Sedan hur man får till det vet jag inte. Det är bara trist att det är som det är.

Kan ni tänka er att spela i juli för att få ihop en dubbelserie?

– Ja jag tror inte det är några problem. Det är trots allt ett pandemi-år och vi har väntat länge på att få spela. Sedan tror jag inte någon direkt åker iväg på utlandssemester i sommar heller.

När det gäller damernas division 2 så beslutades det sent på tisdagseftermiddagen att det blir en enkelserie. Man hoppas köra igång seriespelet för Alingsås KIK och IK Frisco i mitten av juni, spikade datum tas beslut om under onsdagen från Västergötlands fotbollförbunds sida.

ANNONS