Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Här är Magrasonens nya oväntade klubbadress – i utvecklingsserien

Han har närmare 200 matcher för IFK Göteborg på sitt cv, har spelat ute i Europa och huserade i allsvenskan så sent som förra säsongen.
Men Robin Söder kommer få ta den långa vägen för att slå sig in när han nu anslutit till Trollhättan BoIS c-lag.
– Jag känner att han behöver utveckla allt, säger den spelande tränaren Viktor Weiselius.

Inför säsongen snackades det lite om att det tidigare utlandsproffset och IFK Göteborg-profilen Robin Söder skulle komma att förstärka Skoftebyn i division 3 under sommaren. Framför allt efter att huvudpersonen själv hintat om det i ett avsnitt av BB-podd.

Men så blir det inte.

Robin Söder har nämligen anslutit till det profilstarka gänget Trollhättan BoIS c-lag.

Gamla Ullevi och Friends Arena från förra säsongen har nu bytts ut mot spel i Utvecklingsserien B Grästorp.

Viktor Weiselius, tränare för BoIS c-lag, hur blev det så här?

– Vi köpte loss honom! Nej, vi bor ju grannar och är kompisar. Det är egentligen den väldigt enkla förklaringen, så när vi skulle dra i gång så tjatade vi på honom, säger Weiselius.

Men även om Robin Söder har meriter från Europaspel i Danmark och Belgien, gjort en landskamp och närmare 200 matcher för IFK Göteborg så har 31-åringen fått veta sin plats i sitt nya lag. Må hända att han var allsvensk spelare för några månader sedan, men i Trollhättan BoIS c-lag är hierarkin inget man tummar på. Där har man redan sin för evigt givna superstar som alltid ansluter till matcherna och sprider ro till sina lagkamrater genom att förmedla:

”Nu kan ni vara lugna grabbar för nu är jag här. Lutar er på mig så ska jag fixa det här”.

– Vi är väldigt tydliga med att det är Petter Digneus som är stjärnan i vårt lag. Det är han som ska ha bollen och Robin får helt enkelt anpassa sig efter det. Vi skojade om det första matchen och sa: ”Robin, du börjar på bänken och Petter ska ha bollen”, säger Weiselius.

Köper Robin det här?

– Det har han inga problem med. Han vill hålla så låg profil som möjligt och är en snäll och ödmjuk liten pojk. Han hänger med under radarn, säger BoIS spelande tränare som för egen del har en gedigen bandykarriär i främst IFK Vänersborg.

Robin Söder är ju trots allt ganska bra. Tror du att han med tiden kommer kunna närma sig startelvan hos er?

– Det kommer ta tid känner jag, säger Weiselius och fortsätter:

– Förra matchen var vi 13 spelare och efter 17 minuter var två skadade. Man kan säga att vi har en viss skadebenägenhet i vår trupp. Så vi fick ju spela vi elva som var kvar där en var Magnus Larsson, 53 år. Vi hade en till som blev skadad också, men han fick snällt spela vidare. Dessutom mötte vi Arentorps U så det var ju bara massa unga spelare som aldrig slutade springa. Vi var rätt nöjda med 5–5 och ett kryss.

Blev det 5–5?

– Vi har en offensiv taktik kan man säga. Det är lite svårt att få vissa gubbar att jobba hem.

Ni sparar på krutet så ni kan gå när lägena kommer?

– Exakt! Men det är ett problem när man springer förbi tre av sina egna gubbar den gången man jobbar hem. Jag har inte sett det i Liverpool, säger Viktor Weiselius.