Hampus Nilsson öser in mål, men är besviken över Citys tabellplacering.
Hampus Nilsson öser in mål, men är besviken över Citys tabellplacering. Bild: Jörgen Björme

Hampus inte nöjd trots målsuccén: ”Vi har varit naiva”

Hampus Nilsson öser in mål i Boråssexan.
Men besvikelsen över att Alingsås City troligen missar seriesegern sitter i ändå.

ANNONS
|

Efter seger med 10–0 mot Norrmalm, där Nilsson gjorde fem mål, parkerar Citys rutinerade anfallare på 32 baljor för säsongen.

– Nu på hösten har jag haft ett jäkla flyt och jag har varit mer effektiv än på våren. Laget har gått bättre framförallt och vi har verkligen lyft oss. Sedan sitter det inte lika mycket i skallen på mig längre, säger Nilsson och fortsätter:

– Även om jag själv inte tycker jag tar åt mig av press så snackades det mycket om att jag skulle ösa in mål innan säsongen. Nu slappnar jag bara av och då har det flutit på.

ANNONS

City parkerar, trots anfallarens målsuccé, “bara” på tredje plats med en poäng upp till kval.

– Vi har varit lite för ojämna på det stora hela. Truppen är ung och inte så erfaren, men samtidigt ska man verkligen lyfta de unga killarna som är duktiga och ambitiösa. Vi har nog varit lite naiva ibland samtidigt som ett lag som Borås AIK verkligen satsat med många bra spelare.

Är det ett måste att ni går upp, med tanke på hela projektet City?

– Det känns så, för hajpens skull och för att bygga ett slagkraftigt lag nästa år där de unga vill fortsätta hos oss. 10–0-matcherna är inte så roliga att spela och inte så utvecklande heller.

Chansen finns fortfarande.

– Vi är på god väg att bli bästa trea i division 6 och då får vi kvala, det har vi helt i egna händer. Sedan är vi bara en poäng bakom Brämhult på kvalplats.

LÄS MER:BK Spark bjöd upp till dans mot seriefavoriten

LÄS MER:Många positiva besked i historiska matchen

LÄS MER:Allt fler lämnar Gerdsken: ”Inget jag räknade med”

ANNONS