Kaptenen missar premiären – meniskskada sätter stopp

Alingsås FC får klara sig utan lagkaptenen Moa Jarl i premiären mot Brommapojkarna.
– Magnetröntgen visade en spricka i menisken i höger knä, säger hon till AT.

ANNONS

I höstas utsågs Moa Jarl till Alingsås bästa damfotbollsspelare. Men försäsongen har inte alls gått som hon hoppats på.

– Jag har varit med på en del träningar, men det har aldrig känts riktigt hundra egentligen. Med facit i hand borde jag kanske inte kört på, säger Moa, som träffade en sjukgymnast för ett tag sedan.

– Efter undersökningen var det ingenting som tydde på en meniskskada i knäet, utan snarare någon form av överansträngning.

Men så var det alltså inte.

När smärtan inte gav med sig fick Moa en tid för magnetröntgen.

– Den visade att jag hade en spricka i menisken. Jag slipper som tur är operation, men får inte springa och hoppa på åtminstone fyra veckor. Det jag kan göra är att cykla och underhålla fysiken på andra sätt, säger Moa Jarl.

ANNONS

När kan du vara tillbaka i matchform?

– Oj, det är svårt att svara på. Premiären är helt utesluten – och det mest troliga är ju att det blir fler matcher än så. När jag väl får klartecken från läkaren lär det ta ett tag innan jag kan gå in och spela matcher.

Alingsås FC premiärspelar i elitettan den 5 april när man möter Brommapojkarna på bortaplan.

– Givetvis känns det trist att inte få vara med när det roliga börjar, men samtidigt så kunde det varit värre. Nu vet jag vad som är problemet och då är det enklare att förhålla sig till det. Jag får sikta på att komma tillbaka starkare än någonsin, säger Moa Jarl.

ANNONS