x
x Bild: Bosse Åström

KIK visade klass mot Skepplanda

Alingsås KIK visade klass när man besegrade Skepplanda med klara 4–1 i DM.

ANNONS
|

Alingsås KIK - Skepplanda 4–1

KIK visade klass när man avfärdade Skepplanda med klara siffror.

– En väldigt bra laginsats. Vi möter ett bra Skepplanda och det märktes att det var några nivåer bättre motstånd än vad vi mött tidigare. Första minuterna var det lite fram och tillbaka men sedan tog vi tag i det. Till slut fick vi även in ett förlösande mål, säger tränare Linus Oskarsson.

I andra halvlek kopplade KIK ett allt hårdare grepp om matchen.

– Det var skönt att ha ledningen i paus efter att fått kämpa sista tredjedelen. Sedan rullar det på fint i andra, vi kontrollerar matchen i 90 minuter och får in några mål.

ANNONS

Målen: Linnea Magnusson 2, Jessica Julin, Emilia Hafström.

Plustecknet: – Våra mittbackar Maja Steenari och Felicia Källberg var väldigt bolltrygga och bra, det gav oss en fin offensiv. Sedan ska Linnea Magnusson nämnas.

Annelund - Ekedalen 1–2

Annelund stannar på tre förluster på lika många matcher i DM.

– Det här är ändå en bra match, i alla fall i första halvlek tycker jag. Sedan tröttnar vi lite i andra samtidigt som Ekedalen först får ett skitmål och sedan även 1–2 på det ganska snabbt, säger assisterande tränare Gustav Carlsson.

– Dom tog över matchen efter det målet och även om vi inte vek ner oss på något sätt så var vi heller aldrig nära en kvittering.

Mål: Gabriel Holmén.

Plustecknet: – Vårt försvarsspel var bra tycker jag.

Herrljunga - Frisco 0–2

Jonas Sandberg i HSK var inte alls nöjd med insatsen.

– Det här var vår sämsta match hittills under säsongen. Grabbarna är som vanligt lite nervösa när vi ska möta Frisco och vi hade dåligt bolltempo med ett svagt passningsspel, säger Sandberg.

Desto gladare var Peter Pettersson i Frisco.

– Det var en ganska jämn match tycker jag där Herrljunga hade lite mer boll men vi jobbade bra bakåt och tog tillvara på de chanser som dök upp!

Mål, Frisco: Kevin Korpås 2.

Plustecknet, HSK: – Det skulle vara Erik Gustavsson möjligen.

Plustecknet, Frisco: – Vårt fina försvarsspel samt insatserna från Emil Sandberg och Kevin Korpås.

Sollebrunn - Emtunga 2–2

SAIK höjde sig mot Emtunga och fick därmed med sig en välförtjänt poäng.

– Sett till matche är det rättvist med kryss. I första får vi inte tag på deras mittfält och dom får göra två slumpmål på oss på tre minuter. Men sedan gör vi viktiga 1–2 som tar oss in i matchen, säger Samuel Karlsson.

– Vi blev bättre i slutet på första halvlek och i andra plockade vi bort deras mittfält! Där har vi bättre kontroll och gör 2–2 på ett misslyckat inlägg. Vi kämpar och sliter samtidigt som Jimmy Johansson gör några bra räddningar.

Målen: Anton Sultan, Arvid Skoglund.

Plustecknet: – Våra ytterbackar och slitet vi lade ner i andra halvlek.

Kronäng - Hemsjö dam 7–2

Frank Terkowski tycker att det var nyttigt för laget att få sig en resa mot Kronäng.

– Kronäng kom till spel med ett ungt lag som vi nog underskattade lite. Dom sprang hela tiden och vi hade tre-fyra startspelare borta vilket märktes.

Men HIF-tränare skyller inte förlusten på det.

– Man ska inte förringa deras insats, Kronäng var bra och jag tycker det kan vara nyttigt att få en sån här förlust också. Det är en läropeng som vi ska ta med oss in i serien sedan.

Mål: Lisa Andersson, Ellen Trost Lindblad.

Plustecknet: – Malin Larssons insats samt även den från Hanna Cervin.

Östadkulle - Töllsjö 3–0

Östadkulle gick igenom DM-spelet med full pott efter seger mot Töllsjö.

– En trevlig match där jag var positivt överraskad faktiskt. Vi gör en stabil match och försöker spela vårt spel hela vägen, speciellt i första halvlek. Där hade vi mycket boll och stod för många fina anfall, kul att se att det vi tränar på fungerar, säger Niclas Springh.

Efter gruppsegern väntar nu Alingsås IF när ÖSK kliver in i slutspelet.

– Den matchen spelas den 1:a april vad det verkar. Det ska bli ett roligt test för oss, det är kul med sådana matcher!

Mål: Ajnur Mundzic, Ahmed Mohamed, Markus Larsson.

Plustecknet: – Jag tycker framförallt Ajnur Mundzic överraskade väldigt positivt, han var planbäst enligt mig.

Kinna - Säven/Hol 6–4

Det blev tredje förlusten på lika många matcher för Säven/Hol mot Kinna.

– Vi möter ett väldigt bra motstånd som är bättre än oss, men vi har ändå vissa positiva saker som vi ska ta med oss. Vi gör exempelvis fyra mål och vi pratade just om att våga kliva fram och få in några bollar. Men å andra sidan släpper vi återigen in för många, säger Per Krantz.

Säven/Hol-tränaren är inte orolig riktigt än.

– Vi har mött starka lag på försäsongen men nu blir det division 5-motståndare framöver och där får vi serkligen se hur vi ligger till. Det är klart det tär på självförtroendet att förlora mycket.

Målen: Kenneth Gustavsson, Abdi Ahmed, Kelly Blomgren, Albin Hägg.

Plustecknet: – Att vi vinner andra halvlek och får in fyra bollar. Tyvärr släpper vi dock in för många med.

Axvall - SK Mjörn 4–2

Det blev ingen gruppseger i DM för SK Mjörn sedan Axvall vunnit och gått förbi i sista omgången.

– Det är klart man alltid vill vinna men målet var aldrig att gå vidare från DM. Vi luftade flera nya spelare nu igen och spelade med ett nytt spelsystem, det var inte mycket att säga om. Vi gjorde en dålig match, den sämsta sedan jag tog över, säger Patrik Karlsson, tränare.

– Det var egentligen ingenting som fungerade, hade inte Axvall också varit ganska svaga hade siffrorna runnit iväg. Det var inte mycket till match.

Mål: Sebastian Sundberg, Gabriel Skarrie.

Plustecknet: – Ingenting den här gången. Det känns nästan lite skönt att ha gjort en så dålig match innan serien börjar.

Stora Mellby - Saleby 3–0 W.O.

Södra Härene - Elmer/Fåglum 7–0

Ett decimerat Elmer/Fåglum hade inte mycket att säga till om mot Södra Härene. Hemmalaget var bättre på allt och vann med stora siffror.

– Dom kom till spel med mer eller mindre ett b-lag och utöver målen vi gjorde så missade vi säkert sju-åtta klara chanser, säger tränare Daniel Andersson.

Ledning 3–0 i paus blev till slut 7–0 efter 90 minuter. Trots segern har nu SHIF gjort sitt i årets DM-spel.

– Även om matchen i sig inte betydde något så var det skönt att vinna. Kul också att vi spridde ut målskyttet, säger Andersson.

Mål: Alexander Asservik 2, William Svensson, Tobias Yngve, Joel Andersson, Gustav Andersson, Meysam Hasani.

Plustecknet: – Vi har några nyförvärv som fortsätter att ta för sig. Ett av dom är Alexander Asservik som verkligen tillför en ny dimension till vårt spel.

Södra Härene - Toarpsalliansen 1–3

Södra Härenes damer har precis som klubbens herrar dansat färdigt i årets DM. Toarpsalliansen var betydligt hetare och vann rättvist, enligt SHIF-tränare Daniel "Donka" Andersson.

– Vi var inte alls "där" och vann varken varken första andra eller tredjebollarna. Sen ska man tillägga att vi mötte ett bra lag.

Samtliga mål i matchen gjordes i första halvlek, och trots att hemmalaget höjde sig lite efter pausen var man aldrig nära att hota gästerna.

– Detta var en nyttig läxa efter den senaste insatsen mot Vedum, som var riktigt bra, säger Andersson.

Mål: Hilda Lindroos.

Plustecknet: – Klara Styrud och Hilda Lindroos stack ut lite över mängden.

ANNONS