Marco Stua, lagkapten i Gerdsken, erkänner att den ständiga osäkerheten kring säsongen tär på suget efter fotboll.
Marco Stua, lagkapten i Gerdsken, erkänner att den ständiga osäkerheten kring säsongen tär på suget efter fotboll. Bild: Jörgen Björme

"Lätt att man tappar energin”

Osäkerheten kring den lokala fotbollen är fortsatt stor och risken finns att det blir en ny halverad säsong. Något som sliter rejält på suget hos spelarna.

ANNONS
|

Marco Stua, lagkapten i Gerdskens BK, säger till AT-sporten att det inte är lätt att hålla humöret uppe just nu.

LÄS MER:Tre raka derbyn för Vårgårda när division 3 sparkar igång

– Vi tränar för att spela matcher och alla bara väntar på att vi ska få göra det. När man hela tiden får besked att det skjuts upp känns det trist. En säsong går men skulle det bli en till så är det otroligt tufft, man har en tendens att tappa motivationen när man inte får spela, säger han.

Är det tuffare nu än förra året?

– Så känns det, även rent generellt med pandemin. Det gick bra fram till sommaren och sedan efter den fram till jul, men nu är det riktigt tungt faktiskt. Försäsongen i Sverige är dessutom så lång och man tränar som fasen för att vara i bra form.

ANNONS

Tror du på premiär i april?

– Jag har väldigt svårt att se att det ska dra igång i april om det fortsätter såhär. Det verkar inte gå snabbt med vaccinationen heller, om inte min 85-åriga mormor har fått sin än så börjar man ju fundera.

Märker du av bristande motivation hos dig och dina lagkamrater?

– Som kapten försöker man hålla energin vid liv och peppa gubbarna men man känner mer och mer att man inte är där och kan bidra som man annars kunnat. Man försöker men det blir lätt att man tappar energin och visst märks det på de andra också. Vi har haft bra träningar men det känns ändå trist.

– Dessutom får vi ju inte byta om tillsammans heller vilket innebär att man inte träffas på samma sätt. Det där sociala som man haft innan försvinner.

Vad tror du om en potentiellt halverad säsong till?

– Man funderar ju på det men det skulle kännas tråkigt. Det räcker med en tunn trupp eller en dålig start för att det ska bli riktigt jobbigt.

Kan du tänka dig att spela i juli?

– Om det var det enda alternativet så skulle man ju göra det. Men för egen del har jag bara längtat efter att få åka till Italien igen och det är det jag gör i juli. Ska man lira då istället får man träna hela tiden, jag tror man behöver vara lite ledig. Jag tar hellre två matcher i veckan och ett komprimerat schema.

ANNONS