SK Mjörn är ett av lagen som drabbas.
SK Mjörn är ett av lagen som drabbas. Bild: Mikael Svensson

"Skickar dubbla signaler"

AT-sporten har tagit pulsen på några av de lokala lagens tränare, efter beslutet att skjuta upp säsongen.

ANNONS
|

Jörgen Andersson, Stora Mellby SK

– När nu VFF beslutat om en uppskjuten serie får vi rätta oss efter det, såklart. Personligen gillar jag inte att serien blir nedbantad... jag hade hellre sett att vi kört på oktober och november ut för att genomföra en full säsong.

Kommer ni att köra på med träningsmatcher?

– Just nu har vi två matcher inplanerade, och som jag förstår det har det inte kommit något beslut om huruvida vi får spela träningsmatcher eller inte. Oavsett besked i den frågan kommer vi att träna på, åtminstone en gång i veckan. Våra unga grabbar vill inte ta en paus.

ANNONS

Patrik Karlsson, SK Mjörn

– Vi har laddat länge för att få dra igång, men beslutet var väldigt väntat. Jag trodde inte att VFF skulle gå emot Svenska fotbollförbundets beslut som kom tidigare i veckan. Med tanke på hur det ser ut i landet är det är ett klokt beslut att skjuta på allting.

Kommer ni att köra på med träningsmatcher?

– Jag tycker att man skickar dubbla signaler med tanke på att vi ändå får fortsätta spela träningsmatcher. Vi har match mot Södra Härene i dag, lördag, och den planerar vi att spela. Sen får vi se hur det blir.

Tobias Jensen, Sollebrunns damer

– Det var inte oväntat alls. Det är klart att allting måste rättas till innan vi kan fokusera på fotbollen. Det viktigaste är att vi får koll på den här pandemin. Jag har förberett spelarna på att det här beskedet kunde komma, och tjejerna köpte det fullt ut när vi hade ett snack i veckan.

Kommer ni att köra på med träningsmatcher?

– Det är en bra fråga. Eftersom förbundet ställt in DM och seriespelet tror jag att dom kommer förbjuda träningsmatcher inom kort. Annars blir det ju väldigt konstigt. Vad gäller träningar så kommer vi hålla igång.

Jonas Sandberg, Herrljunga SK

– Det var inte jätteförvånande, men samtidigt är det otroligt tråkigt. Vi kommer att träna en gång i veckan här i ett par veckor framöver, mest för att träffas och hålla igång snacket. Först efter påskhelgen kör vi igång på allvar igen.

Kommer ni att köra på med träningsmatcher?

– Vi spelar mot Arentorp/Helås i dag, lördag, men sen stryker vi de två kommande matcherna som vi hade planerat in de kommande veckorna. Det finns ingen anledning att spela fler matcher i detta läget. Samtidigt får ni nog förbereda oss på att det kan bli så att säsongen skjuts upp helt och hållet.

Frank Terkowski, Hemsjö dam

– Man hoppades ju någonstans att serien skulle dra igång som planerat, men det var kanske lite naivt tänkt. Nu är det bara att rätta in sig i ledet och se till så att vi kan hitta en bra plan för hur vi ska lägga upp verksamheten framöver. Premiären är ju trots allt tre månader bort.

Kommer ni att köra på med träningsmatcher?

– Nej, vi gör ett uppehåll nu och sen kör vi igång med träningen igen om ett par veckor. Målet är att spela några träningsmatcher längre fram, men det hänger givetvis ihop med hur hälsoläget är i landet. Vem vet; kanske att dom stoppar hela säsongen?

ANNONS