Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Friscos säsong skjuts, precis som många andras, upp flera månader. Bild: Mikael Svensson

"Väntat men tråkigt besked"

Väntat besked men tufft med halverad säsong.
Så går tongångarna när AT-sporten ringer runt till övriga tränare i de lag vars säsong på onsdagen sköts upp.

Walid Dahir, Vårgårda IK:

– Det var ett väntat besked ändå, det får man säga så som läget med viruset utvecklats. Det är trist såklart, den här tiden på året vill man ha seriepremiär. Men sedan kommer alltid hälsofrågan först.

Vad säger du om lösningen med enkelserie?

– Just nu vill man mest bara komma igång och spela. Man kan konstatera att det gäller att vinna mycket i början så man inte halkar efter, det finns knappt några livlinor. Det blir en större press på alla lag nu och för oss var det bra att serien sköts upp. Då kan vi träna mer eftersom vi har en ung trupp med många nya. Men enkelserien är inte till vår fördel som jag ser det.

Kristoffer Holmén, IK Frisco

– Man har ju inte vetat hur man ska tänka eller så i det här, men det är inte oväntat även om det är surt. Vi får landa i det här och sedan planera om upplägget. Ingen har varit i den här sitsen innan och vi vet inte i dagsläget hur vi ska göra. Det handlar mycket om att hålla motivationen uppe bland spelarna, för som det blev kan jag tänka mig att luften går ur alla litegrann.

Vad säger du om lösningen med enkelserie?

– Det kommer vara otroligt viktigt att vara med från start. Det känns inte som en fullt rättvis lösning men jag förstår att förbundet behövde ta ett beslut. Jag tror lag som spelar på konstgräs kommer ha en jättefördel hemma nu, kontra om dom hade kommit till Katebos gräs exempelvis.

Mikael Öhman, Holmalunds IF

– Det var helt väntat, varför skulle fotbollen inte göra samma som alla andra sporter? Så att skjuta upp det var helt rätt.

Vad säger du om lösningen med enkelserie?

– Det är jag inte så mycket för. En säsong är en säsong, det är 22 matcher och då finns det ingen orättvisa. Nu ska vi köra en serie över elva omgångar och då gäller det banne mig att vara på tårna! Det är skönt att vi kan spela seriematcher, jag var orolig för att säsongen skulle ställas in, men är ändå rätt skeptisk till en enkelserie. Prickar du in formtoppen rätt kan den vara rätt enkel att vinna.