Moa Johansson fortsätter vakta målet i IK Frisco.
Moa Johansson fortsätter vakta målet i IK Frisco. Bild: Marcus Löfström

Valde bort AFC för Frisco

Moa Johansson har gjort sitt val. Trots en sen förfrågan från Alingsås FC spelar hon med IK Frisco även nästa säsong.

ANNONS
|

LÄS MER:Moa väljer mellan två klubbar

När AT-sporten kollade läget med Johansson för någon vecka sedan var hon i valet och kvalet mellan IK Gauthiod och IK Frisco.

Men så dök AFC plötsligt upp med en förfrågan häromdagen.

– Ja, det kom lite från ingenstans, haha! I början var jag lite sugen på att hoppa på men nu har jag tackat nej, säger målvakten till AT-sporten.

Varför valde du att tacka nej?

– Jag gick på NIU i Alingsås i samma klass som vissa av spelarna i AFC och under den tiden trivdes jag inte alls. Jag slutade till och med skolan och var rätt ensam där och då. När AFC kom med ett förslag kändes det kul men sedan kom den där klumpen i magen tillbaka. AFC vet om allt det och trots allt ska fotbollen vara rolig.

ANNONS

Var det smickrande att ett Elitettanlag hörde av sig?

– Ja men absolut! Och det var många delade tankar speciellt då jag bor i stan. Men nu har jag bestämt mig för att köra vidare i Frisco.

Skönt att ha tagit beslutet antar jag?

– Ja men det är faktiskt det, man går trots allt runt och tänker på det en del. Nu hoppas jag bara vi kan dra igång med träning och sånt snart.

Lars-Petter Björk, tränare i Alingsås FC, berättar om varför man ville ha Moa Johansson.

– Vi vill ha tre målvakter i truppen. En tanke vi hade var att Moa kunde träna med oss och spela med Frisco. Karolina Bucaro Stenman har lite höftproblem och kan inte vara med på varje träning, då hade det varit bra med tre. Och jag tror det hade varit ett bra träningsklimat för Moa. Men vi söker fortfarande en tredjemålvakt och har några mer kontakter vi kollar med.

ANNONS