Södra Härene skrällde i Sparbanken Cup

Visst blev det ett Vårgårda-lag som spelade hem klassiska Sparbanken Cup i Sporthallen. Men inte IK, utan Södra Härene IF som skrällvann mot Holmalund i finalen.

ANNONS
|

Jesper Springh iklädde sig huvudrollen för Södra Härene när det vankades final mot Holmalund.

En tajt, jämn historia fick nämligen avgöras från straffpunkten och där räddade Springh den första straffen, och fick se HIF:s tredje gå utanför stolpen.

Sedan väntade ett klassiskt kramkalas värdigt ett cupvinnande lag.

– Det blev avgörande, men jag tycker ändå Linus (Krantz, Holmalund) är den bättre målvakten under matchen! Men det spelar ju ingen roll nu, det var jävligt kul att vinna det här, säger Springh med ett brett leende.

Hur är det att vinna Sparbanken Cup? Det är trots allt en turnering med anor.

ANNONS

– Riktigt roligt, det var första gången med gänget här i Södra Härene också. Min debut! Bättre start kan man inte få. Jag har inte ens hunnit träna med dom sedan jag anlände från Vårgårda IKFK. Men man känner ju grabbarna sedan innan och jag behövde vinna efter att det gått så trögt för mig i FK (skratt)!

Ni spelade otroligt fint försvarsspel hela turneringen, det var nyckeln antar jag?

– Det var vår plan hela vägen. Tajta ihop det, sätta våra straffar och det kommer alltid chanser att sticka upp. Då satte vi dit dom.

Du kliver in och vinner en turnering direkt med Södra Härene, då antar jag att ni fortsätter på samma spår och vinner serien den här säsongen också?

– Vi får se. Det blir en go konkurrens med brorsan i Östadkulle (Niclas Springh, tränare i ÖSK), han ska vi nog kunna spöa tror jag, haha!

Två olika vägar

Holmalund tog sig till final via virvlande offensiv medan Södra Härene körde igelkottförsvar, var noggranna i straffarna och högg när chanserna gavs. SHIF slog i kvarten Gerdsken med 4–3 och SK Mjörn i semifinalen med 3–0.

HIF krossade Säven/Hols oldboys, turneringens stora publikfavoriter, med 7–3 i kvartsfinalen och slog sedan Herrljunga med ännu större siffror, 7–2, i semin.

I finalen inledde SHIF med övertag 3–1 efter handikappstraffarna men Holmalund kunde reducera via Joel Yosef. Gustav Andersson stack dock upp helt ohotad för 4–2 SHIF men HIF kom tillbaka på nytt.

Först via Sebastian Sannestål och sedan på frispark från Jonathan Tedeborg.

I förlängningen som följde dundrade bland annat Daniel Andersson i SHIF ett långskott stenhårt i ribban och det var nära avgörande ett par gånger. Men istället blev det straffar som stängde finalen 2020.

Där nöp Jesper Springh första straffen från André Nilsson och när Tobias Nordgren bommade Holmalunds tredje straff var saken klar.

ANNONS