Hör av er till oss om ert idrottande

Idrotten ligger i dvala just. Eller finns det möjligen någon som fortfarande kör på trots coronapandemin? Hör av er till AT-sporten i så fall!

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

“Inget vet ju vad som händer.”

Det är svaret vi får från nästan alla tränare, spelare och övriga inom den lokala idrotten när vi pratar med dom nuförtiden.

Coronapandemin har ställt en hel värld på ända, inte minst sporten där det känns som att nästan allting är inställt, uppskjutet eller avslutat i förtid.

Det drabbar alla lika, elitidrottare, breddidrottare och fans. Ingen kommer undan coronaviruset tyvärr.

Inte heller vi på AT-sporten, kan man då konstatera. Precis som alla övriga sportredaktioner runtom i världen har vårt levebröd börjat mögla bort de senaste dagarna. När Västergötlands fotbollförbund tog det (i mitt tycke) korrekta beslutet att skjuta upp sina fotbollsserier rensade man samtidigt större delen av vår arbetskalender de kommande månaderna med en enda stor, svepande armrörelse.

ANNONS

Men vi ger såklart inte upp för det! Om våra hjältar inom hälso- och sjukvården kan kämpa vidare under tuffa förhållanden borde vi enkla sportredaktioner kunna göra detsamma, eller hur?

Och tro inte att vi inte ser möjligheterna mitt i det som just nu bara känns hopplöst heller. För när en, två eller tio idrotter går i förlängd eller tidig dvala, ger det andra chansen att blomma i vårsolen.

Hör av er!

Därför vill vi höra av er läsare! Sysslar du med någon idrott som inte påverkas nämnbart av coronapandemin? Eller har du och dina lagkamrater kanske hittat vägar runt viruset som gör att ni fortfarande kan syssla med idrott, om än kanske på en annan nivå än tidigare! Berätta då det för oss!

Nu om någonsin har mindre, kanske direkt obskyra sporter chansen att verkligen få berätta sin historia och vi skulle väldigt gärna berätta den historien åt er.

Så hör av er till oss på AT-sporten. Det gör ni enklast genom att maila till sporten@alingsastidning.se. Märk ert mail med “sport i coronatider” eller något liknande, och berätta om din, eller er, sport och hur den ser ut i vår nya verklighet.

Låt oss hitta ljuspunkterna i en tillvaro som många nu upplever som allt mörkare. Då kanske vi alla kan dela glädjen ni finner och på det sättet underlätta vägen tillbaka till en något mer normal vardag.

Vi hörs, hörni!

ANNONS