AHK avslutade på bästa sätt

Alingsås HK avslutade säsongen på bästa sätt genom att slå Fjärås hemma med 28–26. Men frågan är om man nu kan inleda den satsning som laget, och föreningen, vill göra.

ANNONS

För AHK betydde inte sista matchen mot Fjärås något, men för gästerna betydde den massor. Ändå var det Alingsås, som säkrade division 1-platsen i förra omgången, som stod som segrare till slut.

– Tjejerna vill nog hemskt gärna stå överst på pallen när säsongen var slut, och det såg bra ut för målskillnaden ett tag. Men tyvärr vann Kv IK Sport serien med ett måls marginal bättre än oss. Däremot så ser man ju på tabellen att det är inget snack om vilka två lag som var bäst och det är rätt lag som tar klivet uppåt, säger tränare Janne Lindfeldt.

ANNONS

Laget samlas nu på tisdag för en sista träning innan ett uppehåll som inte var planerat, men som kommer hyfsat lägligt.

– Vi har haft osannolik tur trots Corona, att allt passar in för oss. Nu har vi en liten avstämning på tisdag, sedan går vi in i vårt uppehåll och det passar oss jättebra. Men för den sakens skull kan vi inte sluta blicka framåt heller. Jag måste planera för en framtid och än så länge har vi sagt att vi kör igång igen den 4:e maj.

Har du kontrakt över nästa säsong?

– Jag har 1+1 på mitt kontrakt, där det första året löper ut nu. Ingen part har pratat om att säga upp det, snarare snackar vi kanske om att förändra det där kontraktet. Men det beror på också. Säger man från föreningens sida att man inte har budget att ta in ett enda nyförvärv, ja då är förutsättningarna kraftigt förändrade.

Lindfeldt bekräftar att man från Alingsås HK:s sida tagit ett styrelsebeslut på att verkligen satsa extra på damerna kommande säsong, men Coronavirusets framfart kan sätta käppar i hjulen.

– Vi jobbar ännu mot den styrelsebeslutade satsningen på damverksamheten, vilket i sig är nedbrutet i tre delar. Den första var att ta klivet upp, och det har vi gjort nu.

Alldeles oavsett så menar Janne Lindfeldt att det som AHK:s damer gjort den här säsongen, före och under densamma, är att genomgå en förvandling.

– När vi började i maj var det ett lag som började på den absoluta botten. Dom hade velat så mycket så länge men det bar inte frukt. Det var ett lag som var stukat mentalt, men alla klev verkligen in i båten när vi sa att vi kör.

– Vi har sedan dess jobbat annorlunda med bland annat grupparbeten hemma hos spelarna själva, allt för att få en helhet och en tro på oss själva. Det har varit en jäkla drivkraft i gruppen och tron har varit hög hela vägen!

MATCHFAKTA

Målen, AHK: Linnea Lindfeldt 9, Elle Månriddare 7, Josefine Tempsch 5, Moa Thelin 3, Liza Krantz 3, Johanna Rist.

Matchbetyg

2) Linnea Lindfeldt

1) Sofia Sandberg

1) Elle Månriddare

ANNONS