AHK kan koras till svenska mästare

Vinner Alingsås HK serien på tisdag kan man i förlängningen koras till svenska mästare.
– Jag ser det som fullt möjligt att det blir så, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska handbollförbundet.

ANNONS
|

I och med segern mot IFK Ystad, och Hallbys vinst mot HK Malmö, leder Alingsås HK Handbollsligan inför sista omgången.

Därmed kan man säkra seriesegern mot Lugi borta på tisdag, en prestation som i förlängningen skulle kunna innebära föreningens tredje SM-guld.

– Jag ser det som fullt möjligt att det blir så, men beslutet ska tas rätt väg. Hamnar vi i ett sådant läge lägger tävlingskommittén fram ett förslag till styrelsen att besluta i, säger Robert Wedberg.

– Samtidigt vill jag påpeka att vi inte är där än.Tävlingskommittén kommer sitta i möte om det blir aktuellt men inte just nu. Nu ska vi först spela färdigt serien och så har vi beslutat att skjuta upp slutspelet. Visar det sig på vägen dit att vi inte kan genomföra ett slutspel så får vi ta det då. Tills dess jobbar vi med att hitta lösningar, fortsätter han.

ANNONS

Även Peter Gentzel, chef för Svensk elithandboll, är inne på Wedbergs linje.

– Skulle ett slutspel inte äga rum så tar man upp den frågan men nu har vi inte diskuterat det. Det beslutet tas utifrån vad som händer.

Gentzel påpekar att det är viktigt att föreningarna får ge sin syn på saken.

– Det finns olika sätt att agera på här, man kan exempelvis se hur SHL kommer göra och vi såg att basketen på torsdagen valde att avsluta säsongen. Det är självklart ett beslut som föreningarna kommer vara delaktiga i men beslutet hamnar hos tävlingskommittén och sedan förbundsstyrelsen.

Robert Wedberg säger sig se samsyn från landets föreningar i hur man skött den här frågan hittills.

– Vi jobbar igenom de här sakerna grundligt, alla klubbar fick säga vad dom tyckte under torsdagen. Det är klart att alla inte riktigt tyckte samma men dom accepterade upplägget och nu jobbar vi gemensamt för att rädda säsongen.

ANNONS