AHK-målvakten byter klubb efter fyra år

Efter fyra år hos Alingsås HK har Kenan Omerovic hittat en ny klubbadress. Allsvenska Anderstorp blir nästa anhalt för den 19-åriga målvakten som skrivit på ett tvåårigt avtal.

ANNONS

Omerovic förklarar flytten till småländska Anderstorp.

– Jag vet att Anderstorp är en seriös förening som har tydliga ambitioner om att vara etablerade i allsvenskan. Nu tog dom steget upp redan den här säsongen trots att det inte var säkert, men så blev det när man ställde in kvalet, säger Omerovic.

Flytten är också bra för honom på det privata planet, säger han vidare.

– Det blir en bra helhetslösning då jag kan flytta hem till Borås och samtidigt fortsätta plugga. Det ger en bra helhet privat med en bra nivå på handbollen med. Jag pluggar just nu socialpsykologi och ska göra det i två år till. Sedan är tanken att jag ska ta en magisterexamen i arbetsvetenskap.

ANNONS

Du har lite plugg framför dig med andra ord?

– Haha precis, jag har några år kvar.

Hur ser Anderstorp på dig?

– Dom säger att dom tror på mig och att jag kommer passa bra in i deras spel. Dom kör en snabb handboll vilket jag är van vid från tiden i Alingsås. Så dom tror på mig och jag tror på föreningen.

Hur ser du tillbaka på din tid i Alingsås?

– Man tänker ju tillbaka väldigt mycket såklart. Jag tar med mig alla bra minnen och det har varit fyra lärorika år där jag utvecklats både som spelare och som människa. Det är fyra år som jag aldrig kommer glömma.

Hur känns det att flytta ifrån lagkompisarna nu?

– Det gör jag, men samtidigt kommer jag komma tillbaka ett par gånger och se matcher med både HP och Sörhaga, det går inte att komma ifrån!

ANNONS