AHK-ordföranden: "Klokt beslut"

Richard Fredriksson tycker det var rätt att inte utse en svensk mästare för säsongen som ställdes in i förtid.
– Det är korrekt att följa reglementet, säger han till AT-sporten.

ANNONS
|

LÄS MER:Inget SM-guld den här gången heller

Fredriksson fick beskedet precis som alla andra tidigt på fredagsförmiddagen.

– Det finns ett reglemente som förbundet har och i det står det klart och tydligt att det ska genomföras ett slutspel för att en svensk mästare ska utses. Så det är ett korrekt beslut att följa det reglementet.

– Samtidigt utses vi till seriesegrare och det är vi otroligt glada för! Mikael Franzén gick kaxigt ut på årets upptaktsträff och sa att vi skulle vinna serien och det var det inte många som trodde då, men han fick rätt, säger Fredriksson.

Hade du förhoppningar om att ni skulle bli utsedda till mästare?

ANNONS

– Jag hade inte koll på den paragraf som man hänvisar till men efter de dialoger som varit under veckan har det framstått allt tydligare att det här beslutet skulle komma. Det är ett klokt beslut som sagt och vi får glädjas åt seriesegern istället.

Ni får förstaplatsen till Europa nästa säsong, en plats i Europan Handball League. Kommer ni kunna spela i Europa med tanke på ekonomin?

– Vi vet ju inte idag hur ekonomin ser ut utan jobbar vecka för vecka, dag för dag för att få ihop det. Sedan vet vi ju heller inte hur länge pandemin håller på, så vi får ta det lugnt och fortsatt ha människors hälsa främst. Jag är i alla fall glad att vi fick informationen så tidigt så vi kan ha en samlad träff med laget här i eftermiddag.

Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska handbollförbundet, säger att det var ett trist men nödvändigt beslut att ta:

– Det har varit en intensiv vecka för hela handbollssverige och vi har haft veckan på oss för att verkligen jobba fram något bra. Det har inte varit lätta beslut att ta, men när vi väl tittade ordentligt på våra bestämmelser kring just att utse svenska mästare så var det ganska lätt, säger han till AT-sporten.

– Vi har försökt hålla oss så nära tävlingsbestämmelserna som möjligt i alla beslut vi har tagit så det blir rätt över hela linjen. Detta var det mest hållbara, det var vi överens om, även om jag såklart förstår att det är beslut som väcker känslor. Men lag förbereder sig för att vara bäst i slutspelet och det handlar ju också om Europaspel och annat som påverkar.

Wedberg passar dock på att hylla Alingsås säsong.

– Dom har gjort en fantastisk bedrift som vinner serien så det är bara att gratulera AHK!

Är ni, i en tuff situation, ändå nöjda med alla beslut ni tagit?

– Det känns genomarbetat och bra och vi har varit noga med att ha med alla nivåer i besluten. Därför köpte vi oss några dagar så vi verkligen kunde besluta kring allting. Vi vill ha det hållbart även på distriktsnivå. Sedan är det jättetråkigt för alla lag som kämpat sig till kval och inte får spela det. Även för tjejerna och killarna som skulle spela USM, det är nästan ännu tråkigare för dom.

LÄS MER:Profilen har gjort sitt sista mål i AHK-tröjan

ANNONS