AHK:s ena av två lag tog hem Göteborg Cup.
AHK:s ena av två lag tog hem Göteborg Cup. Bild: Privat

AHK vinnare i juniorturnering

Alingsås HK:s unga garde visade vad man går för i Göteborg Cup. De båda lagen vann sina respektive grupper och det ena gänget tog sedan hem hela turneringen.

ANNONS
|

Göteborg Cup är en juniorturnering för de födda 02-04 och AHK kom till spel med två lag.

– Vi valde att dela upp oss i två jämna lag. Det var tuffare förutsättningar i år då man pandemianpassat turneringen, så bara de som vann sina grupper fick chansen att spela om platserna 1-8, säger tränare William Törnqvist.

Båda AHK-lagen vann sina grupper där det ena vann samtliga matcher och det andra kryssade en men hamnade högst ändå på målskillnad.

Väl i kvartsfinal väntade Ystads IF båda lag för AHK-gängen.

– Det laget som gick rent i gruppen åkte ut mot sitt Ystad och det andra vann. Dom slog sedan HK Malmö i kvartsfinalen och fick möta Ystad i final.

ANNONS

En final där AHK hade bra kontroll från start. Man tog en tidig ledning och behöll den sedan in i mål för seger 24–19.

– Dom hade ett lite mer trevande gruppspel men växte sedan in i turneringen och var som bäst i slutspelet. Att slå två lag från Ystad är bra, dom hade starka gäng med spelare som varit med i deras herrlag.

William Törnqvist hyllar det vinnande lagets försvar- och målvaktsspel men även de vassa kanterna.

– Adam Svantesson och Alexander Rolandsson spelade på varsin kant och sprang föredömligt hela helgen igenom. Men jag är jättenöjd med båda lagen, dom visade vilken bra bredd vi har, säger AHK-tränaren.

ANNONS