Pontus Axell, fysansvarig i Alingsås HK.
Pontus Axell, fysansvarig i Alingsås HK. Bild: Daniel Vandor

Alingsås förlänger med fystränare Axell: ”Är inte färdig”

Pontus Axell, 31, blir kvar i Alingsås HK i ytterligare ett år.
– Rätt fysik byggs över tid och jag gillar inte att lämna en uppgift när jag inte känner mig helt färdig, säger han.

ANNONS
|

Pontus kom till Alingsåsklubben våren 2020 från ligakollegan Redbergslid där han arbetat i fem säsonger.

Han har även varit verksam åtta år på rikshandbollsgymnasiet Katrinelund. I Alingsås fördelar Pontus sin tid mellan herrar, damer och ungdomslag.

– Min primära arbetsuppgift är att säkerställa spelarnas fysiska status. Allt från ett bra upplägg under försäsongen till rehab och alla smådetaljer som behöver hållas koll på för att spelarna ska få bästa möjliga förutsättningar att kunna genomföra handbollsträningen på ett bra sätt. Inte minst rätt kost och sömn, berättar Pontus i ett pressmeddelande.

Vid sidan av jobbet i Alingsås har Pontus även ett förbundsuppdrag som träningsrådgivare för de svenska u-landslagsspelarna.

ANNONS

Det nya kontraktet med Alingsås innebär att det blir en fjärde säsong i klubben, även om det fanns andra anbud att ta ställning till.

– Det hade känts konstigt att lämna nu och jag hade egentligen inga tankar på något annat uppdrag än det i Alingsås. Rätt fysik byggs över tid och jag gillar inte att lämna en uppgift när jag inte känner mig helt färdig. Både dam- och herrtruppen är träningsvilliga och jag ser med glädje fram emot att fortsätta mitt arbete, säger Pontus Axell.

LÄS MER:Experten rädd för ett minskat handbollsintresse framöver

LÄS MER:Öppna spjäll när AHK kopplade greppet om en semifinalplats

ANNONS