Alingsås överlägset i bottenmötet – körde över RIK

Läget är tufft för mesta mästaren från Göteborg. Redbergslid är kvar i botten av Handbollsligan efter att de på torsdagskvällen blivit överkört av bottenkollegan Alingsås HK.

ANNONS

Att Redbergslid skulle tampas i bottenskiktet var det flesta överens om inför säsongen, att Alingsås ligger där är mer av en skräll.

Och kanske var det på torsdagskvällen som det vände för Alingsås. För det var allt annat än jämnt i bottenmötet i Prioritet Serneke Arena.

Lipovac utvisad direkt

Redbergslids IK inledde matchen med en utvisning på Mario Lipovac, men kunde trots det ta ledningen efter en fin räddning av Kristian Zetterlund följt av ett mål av Oskar Joelsson.

Där och då tändes kanske en strimma hopp hos de med hjärtat hos hemmalaget. RIK var även i en 2–1-ledning efter ytterligare ett mål av Joelsson, men sen var det slut på det roliga.

Lagen följdes visserligen åt fram till 4–4, men sen tappade RIK allt.

Alingsås gick upp till en fyramålsledning vilket föranledde en timeout från RIK-tränaren Marinko Kurtovic.

Ett byte av målvakt från Zetterlund till Mika Mäkelä gav en förhoppning om en bättre räddningsprocent, så blev dock inte fallet. RIK blev i stället totalt utspelade.

Hemmalaget prickade stolpen, missade straff och missade mål samtidigt som Rickard Frisk i bortamålet storspelade.

Alingsås å sin sida gjorde mål i parti och minut.

RIK hann med ett nytt målvaktsbyte och en till timeout innan halvleken var över, men inget hjälpte.

Alingsås kunde i stället gå till pausvila med ledning 19–11.

Andra började som första slutade

Någon ändring blev det dock inte till andra halvlek. Den där åttamålsledningen för Alingsås höll i sig. I alla fall till matchminut 12, då var den i stället uppe i tio mål och hemmalaget bytte återigen målvakt.

Då behövdes det dock ett under av det större slaget för att hemmalaget överhuvudtaget skulle ha den minst chans att vända matchen, och det verkade ingen tro på.

Alingsås fortsatte i stället att dryga ut sin ledning och ledde som mest med tolv mål. Slutresultatet skrevs till 26–37.

Handbollsligan: Redbergslid-Alingsås 26–37 (11–19)

RIK: Szymon Dzialakiewicz 5, William Höghielm 4, Oskar Joelsson 3, Nacor Medina Perez 3, Ludvig Högberg 2, Marko Lasica 2, Linus Lövgren 2, Markus Björkman, Anton Schultze, Anton Gustafsson, Carl Hamberg, Isak Hasanic Holmgren.

AHK: Mathias Pedersen 10, Rasmus Torbjörnsson 7, Max Granlund 6, Jesper Filén 5, Adam Jöhnsson 4, Fredrik Hellgren 2, Oscar Gentzel 2, Jonathan Sandberg.

Målvakter, AHK: Rickard Frisk 13/32=40%, Anton Hagvall 0/5=0%. RIK: Kristian Zetterlund 2/20=10%, Mika Mäkelä 3/21=14%.

Utvisningar: RIK: 5x2 min. AHK: 3x2 min + ett rött kort.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.

Publik: 625.

MATCHBETYG

2) Mathias Pedersen

1) Rickard Frisk

1) Max Granlund

LÄS MER:AHK fortsatt i tabelltopp: ”Blev onödigt spännande”

LÄS MER:Stukat Alingsås HK vädjar till publiken: ”En riktigt stor tjur”

LÄS MER:AHK utan chans mot regerande mästaren

ANNONS