William Törnqvist var mycket nöjd med insatsen i Skövde.
William Törnqvist var mycket nöjd med insatsen i Skövde. Bild: Jörgen Björme

HP:s kryptonit ett minne blott – tung seger i tuffa toppstriden

Snacka om blytung seger, HP Alingsås. Med ett mål till sin fördel slog man toppkonkurrenten HK Skövde borta med 30–31 och kopplade ett litet grepp om serieledningen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

HP Alingsås leder division 2 med två poäng och en match mer spelad än Country. Det sedan man slagit HK Skövde borta med uddamålet.

– Riktigt, riktigt skönt för oss. Skövde borta har varit lite av vår kryptonit innan, jag vet inte om jag någonsin vunnit i deras C-hall, säger William Törnqvist, tränare, med ett skratt.

Slutresultatet speglade matchen i mångt och mycket.

– Vi får en dålig start och är under med tre-fyra bollar i första. Men en del korrigeringar i försvarsspelet och ett målvaktsbyte där Oscar Dahlin kommer in och spelar bra, gör att vi kommer tillbaka.

I andra halvlek var det mer kamp än finlir och till slut kunde HP stå som segrare.

– Riktigt bra moral och en kämpaseger av oss. Det är nyttigt för dessa unga grabbar, speciellt nu när serien drar ihop sig. Då handlar det om att hitta sätt att vinna, påpekar Törnqvist och hyllar just laginsatsen:

– Jättekul att många är med och bidrar, vi sprider ut målskyttet fint.

Ambitionen om att vara med och slåss om seriesegern är därmed intakt.

– Vi har utvecklat vårt eget spel under säsongen och lägger också mer tid på matchgenomgångar och video. Det är också utbildning för spelarna inför a-lagshandboll. Vi har tagit ner det lite från hur a-laget jobbar men har påbörjat den processen i alla fall.

LÄS MER:Sörhaga/Alingsås HK stod på näsan i Nolhalla

LÄS MER:HP körde över Sörhaga i derbyt - då myste vikarien på bänken

LÄS MER:HP Alingsås tar sikte på toppen: ”Vi har en stark kull”

MATCHFAKTA

Målskyttar: Albin Hägglund Junler 7, Adam Svantesson 5, Noah Olsson Skyllerström 4, Emil Törnqvist 4, Olle Gransten 4, Emil Douglas Andersson 3, Jakob Markoff 2, Marius Glennert 2.

MATCHBETYG

2) Albin Hägglund Junler

1) Oscar Dahlin

1) Noah Olsson Skyllerström

ANNONS