Anton Larsson visade vägen i andra halvlek.
Anton Larsson visade vägen i andra halvlek. Bild: Christian Stål

Larsson: "Är nog ingen som vet hur det blir"

Visst gjorde Sörhaga HK jobbet hemma mot HP Skövde i den sista seriematchen. Nu väntar ett eventuellt kval mot division 1.
– Det är nog ingen som vet hur det blir, säger sexmålsskytten Anton Larsson efter vinst 28–21 (13–11).

ANNONS
|

Sörhaga HK:s spelare och ledare knöt nävarna efter vinsten mot HP Skövde i Nolhagahallen.

Men den stora frågan är nu huruvida det kommer bli en fortsättning på säsongen eller inte?

– Vi var ju inställda på att inte få kvala för några veckor sedan, men efter att HK Skövde rasat ihop här på slutet fick vi mer eller mindre en gratischans. Som jag förstår det möter vi Växjö i bäst av tre i första kvalsteget, om den matchserien nu blir av. Allting känns väldigt osäkert, säger Anton Larsson till AT efter slutsignalen.

Är det svårt att fokusera på handbollen med tanke på coronavirusets spridning?

ANNONS

– Jo, det är klart att man påverkas. Det är inte helt enkelt att hitta den rätta anspänningen när läget är som det är. Man får inte glömma att det trots allt bara är handboll vi spelar, hälsan måste gå först!

Hur ser du på er insats i dag?

– Det gick lite för lätt i början och det var väl egentligen först mot slutet av matchen som vi fick ordning på spelet. Nu skiljde det sju bollar till slut ändå, men som jag ser det borde vi vunnit med betydligt större marginal. Skövde är inget vidare handbollslag.

Med matchklockan på 8.32 ledde Sörhaga med 5–1 och i det läget kändes det som att hemmalaget skulle få en mycket behaglig resa mot segern.

Efter hand spelade Skövde emellertid upp sig, och det i kombination med att Sörhaga-spelarna slarvade gjorde att det bara skiljde två bollar i paus.

I andra halvlek ökade hemmalaget skärpan efter hand och vid ställningen 19–16 gjorde man ett avgörande ryck.

Två av spelarna som gick i bräschen i offensiven var firma Alexander Stenbäcken/Anton Larsson – och mellan stolparna stängde Elias Jönsson igen butiken.

– Vi gjorde vad som krävdes, inte mer, konstaterar Anton Larsson, som precis som sina lagkamrater får sväva i ovisshet ett tag.

– Vi får avvakta och se helt enkelt. Blir det kval får vi nästan se det som en bonus. Det är känslan just nu i alla fall, hälsar Larsson.

MATCHFAKTA

Målen: Anton Larsson 6, Jonathan Östergren 5, Kasper Wallouch Lindholm 5, Emil Johansson 4, Alexander Stenbäcken 4, Anton Klingvall 2, Adam Larsson 2.

Matchbetyg

2) Anton Larsson

1) Alexander Stenbäcken

1) Elias Jönsson

ANNONS