Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Motivationen större än någonsin för kulturbäraren

Johan Nilsson förblir Alingsås trogen.
Kulturbäraren har skrivit på ett kontrakt för två säsonger till med AHK.

För ett år sedan satt AT-sporten ner med Johan Nilsson över en kopp kaffe. Då skulle karriären snart summeras.

Igår skrev han på för två säsonger till efter en sen comeback i somras.

– Det är klart det är en jäkla konstig grej när man tänker efter. Det var många omständigheter som spelade roll där. Men som det är nu finns det liksom inte några andra tankar än att fortsätta spela handboll, säger Nilsson till AT-sporten.

Han påpekar med eftertryck att suget till sporten och Alingsås HK varit större än på mycket länge sedan han ändrade sig i sitt beslut att lägga av.

– Den motivation som jag har både kroppsligt och mentalt har varit större den här säsongen än de senaste tre-fyra åren. Glädjen till sporten har bara växt och det känns helt fantastiskt att fortsätta. Jag har inga planer på att lägga av, snarare tvärtom. För tre-fyra år sedan såg man slutet men nu ser jag knappt något slut.

– Det känns jävligt bra även om det var tråkiga omständigheter som gjorde att jag kom tillbaka. Men alla kommentarer sedan jag gjorde det värmer verkligen, jag träffar folk varje dag som ger glada tillrop.

Kände du någon gång under säsongen att du var helt ikapp, att du var på topp?

– Efter januari kände jag att jag kom ikapp fysiskt. Det tog hela hösten för mig, där jag lade fokus på extra träning vilket gjorde mig rätt sliten. Men offensivt släppte det aldrig riktigt. Defensivt var det bra, de grunderna försvinner inte, men jag kom inte loss framåt. Det har mycket med min roll att göra med då Andreas Lang var så bra som han var. Men det har jag inga problem med, det är bara att rätta in sig i ledet för lagets bästa.

Med tanke på att suget är stort måste det abrupta slutet på säsongen svida ännu mer?

– Vi hade ju så jäkla bra lag i år! Jag tror vi hade grejat seriesegern och sedan kunnat göra ett riktigt bra slutspel, speciellt då vi alltid växlar upp där. Det är jävligt surt, men det är som det är och vi kan bara göra det bästa av det.

– Nu får vi en lång försäsong och det tror jag kan vara nyttigt för många också. De senaste åren har det inte blivit mer än några veckors försäsong, nu har vi elva veckor bara efter påsk. Där kan vi få utveckling i den fysiska biten.