Liza Krantz imponerade.
Liza Krantz imponerade. Bild: Jörgen Björme

Viktiga minuter i benen för Forsberg Vallins lagbygge

AHK vann sina båda matcher i Örebro i helgen. Tränare Amanda Forsberg Vallin var fortsatt nöjd med mycket av det hon såg.

ANNONS
|

LÄS MER:Stark genomkörare och ett rutinerat namn in för AHK

Borlänge och IFK Örebro besegrades under träningsdagarna i just Örebro.

– Det var bra genomkörare för oss. Vi behöver matchtid och få spela mot andra lag, det är träning för oss. Så att vi fick träna på det och framförallt vårt anfallsspel är jag nöjd med. Det såg vi också resultat av i matcherna, det är stor skillnad nu mot hur det såg ut när vi började, säger Forsberg Vallin.

Bakåt såg det inte lika vasst ut.

– Det är jag inte nöjd med, men vi jobbade å andra sidan mycket med anfallsspelet och då blev försvarsspelet lidande. Det syntes tydligt att vi inte hittade tajmingen, det är något vi får slipa på.

ANNONS

Framförallt var AHK-tränaren nöjd med att få matcha mot lag inför säsongen.

– Minuter mot andra lag är A och O för oss för att få igång handbollskonditionen. Tyvärr innebär Svenska Cupen att det inte är lika lätt att hitta träningsmatcher. Vi möter Kropps härnäst men jag hade helst haft ytterligare någon match utöver det. Än så länge har ingen nappat.

Vilka stack ut lite extra under matcherna?

– Liza Krantz gjorde ett bra jobb både framåt och bakåt tycker jag, hon imponerade på mig. Sedan ser man att Sanna Andreasson kommer bli en bra värvning för oss. Hon har hunnit träna en vecka och passar bra in!

Målen mot Borlänge (25–19)

Filippa Oderbrant 5, Sanna Andreasson 4, Moa Solefors 3, Alketa Bajrami 3, Liza Krantz 3, Kajsa Lindberg Blohm 2, Elle Månriddare 2, Josefin Ewerman, Ida Repsgård, Maria Rundcrantz.

Målen mot Örebro (26–25)

Maria Rundcrantz 7 (3), Moa Solefors 4, Johanna Rist 3, Josefin Ewerman 2, Elle Månriddare 2, Ella Larsson 2, Sanna Andreasson 2, Alketa Bajrami, Wilma Carlsson, Liza Krantz, Kajsa Lindberg Blohm.

ANNONS