Startade upp med ett besök hos Cirrus

Äntligen kunde Wårgårda IHS i lördags få till ett idrottscafé i det gröna på Vårgårda flygfält hos Fallskärmsklubben Cirrus Göteborg. Efter två tidigare inställda försök på grund av Covid-19 samt dåliga väderförhållanden blev det nu ömsesidigt tredje gången gillt.

ANNONS

30-talet intresserade personer hade hörsammat inbjudan när de populära WIHS-caféerna nu startade upp igen denna fina septemberdag. FK Cirrus Göteborg heter klubben sedan 2005 efter en sammanslagning mellan föreningen i Vårgårda och den i Göteborg, men den unge ordföranden Andreas Gillgren hade mindre än ett år på ordförandeposten.

Hans presentation av föreningen, dess verksamhet och vikten av goda instruktörer och att som hoppare tillgodogöra sig utbildning och iaktta säkerhetsföreskrifter var ändå gjord som av ett fullblodsproffs.

Till sin hjälp med lite historik och även att visa utrustningen hade Andreas fått med sig genuine vårgårdakillen Erik Rydsmo, som fastnade för FK Cirrus redan 1990.

ANNONS

Därefter tog de med sig cafébesökarna för att få inspektera planet, som sedan med väldigt lågt buller med start ungefär en gång i halvtimmen lyfte med allt mellan 12-16 hoppare och de som bara gjort upp till 4000 meters höjd innan de modiga fick slänga sig ut.

Där fanns de som gjort flera hundra hopp, några som bara hoppade för andra eller tredje gången och dessutom ett antal modiga tandemhoppare ihop med skickliga instruktörer.

Luftfärden med fritt fall ungefär hälften av sträckan syntes förvånansvärt bra, mycket givetvis tack vare den klarblå himlen, och ännu bättre blev det givetvis när skärmarna vecklats ut och hopparna avverkade den sista kilometern mot marken.

Landningarna var snudd på perfekta i samtliga fall innan skärmarna i ganska högt tempo på bara någon minut vecklades ihop. Ingen av Wårgårda IHS cafébesökare tog chansen att hoppa tandem i lördags, men med tanke på hur nöjda alla var med besöket på flygfältet kanske någon av dem vågar prova i framtiden.

ANNONS