Stämningen var på topp i Per Karlssons trädgård.
Stämningen var på topp i Per Karlssons trädgård. Bild: Privat

Travälskaren fixade festen: "Gäller att vara kreativ"

För Per Karlsson och hans kompisar är ett besök på Solvalla sista helgen i maj lika självklart som amen i kyrkan. Men i år fick Herrljungakillen, precis som landets övriga traventusiaster, följa loppen från distans. Det hindrade dock inte "Pågen" från att bjuda in till fest – hemma i trädgården.

ANNONS
|

– Nu när läget är som det är måste man ju försöka vara lite kreativ, och redan i ett tidigt skede pratade jag och brorsan om att vi borde hitta på något tillsammans. Första tanken var att se lördagens race hos honom, men när vädret var med oss valde vi min baksida. Jag satte ett tak på tio personer och fick faktiskt säga nej till några som hörde av sig ganska sent, säger Karlsson, som hade smyckat trädgården.

– Svenska flaggan var självklart hissad och på väggen hade jag hängt upp tröjor från tidigare upplagor. Jag hade faktiskt tänkt köpa en elitloppsflagga också, men jag hann inte. Sen bjöd jag även grabbarna på grillade hamburgare "a´la Solvalla-style".

ANNONS
Tröjor från tidigare upplagor smyckade väggarna.
Tröjor från tidigare upplagor smyckade väggarna. Bild: Privat

Under lördagen följde Herrljungagänget loppen på storbild från Karlssons trädgård – och man fick minst sagt en smakstart.

– Jag och min kompis "Limpan" hade tidigare i veckan bestämt oss för att spika Carl-Johan Jepson i andra V4-avdelningen och det blev riktigt bra. Vi fick in en flerkupong och efter sista V4-loppet var stämningen på topp, säger Per med ett skratt.

På söndagen samlades gänget på Dillans pizzeria, för att samla kraft inför eftermiddagens elitlopp.

– Vi var väl något stukade, haha. Men det tog sig efter hand och sen följde vi loppen från brorsans lägenhet, säger Karlsson.

Vad säger du om årets upplaga av elitloppet?

– Alltså, Propulsion är en häst som jag alltid har gillat. Det var fantastiskt kul att han fick vinna, även om jag inte trodde att han skulle kunna ladda om efter det stentuffa försöket. Men den där hästen är något utöver det vanliga. Jag hoppas verkligen att Solvalla-publiken får en chans att hylla ”Proppen” nästa år. Det kan bli magiskt.

Per Karlsson, som sett nio Elitlopp på plats, säger att han hoppas slippa arrangera fler hemmafester sista helgen i maj de kommande åren.

– Det här var skitkul, men nästa år är vi på plats igen. Trav av den här digniteten ska upplevas live!

LÄS MER:"Kände någonstans att det var mitt livs chans"

ANNONS