Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sven Tholén i full fart over den gamla soptippen. Bild: Tomas Karlsson
Sven Tholén i full fart over den gamla soptippen. Bild: Tomas Karlsson

Välbesökt kretsmästerskap – 133 orienterare tog chansen

133 orienterare tog chansen att vara med i årets upplaga av kretsmästerskapet i orientering. Platsen för start och mål var Mariedals hundkappbana.

Orienterarna har som alla andra idrottare fått sätta det vanliga tävlandet på paus, men har ju en fördel, genom att det är en individuell utomhussport, som inte är beroende av någon publik.

Tävlingen var bara öppen för löpare från Alingsås, Vårgårda och Herrljunga och klasserna för de äldsta löparna ströks ur programmet. Dessutom spreds starterna ut över hela fyra timmar, så att det inte skulle behöva vara för många samlade samtidigt.

– Det var rätt mycket pyssel för att få ihop starttiderna. Det gick inte att göra en vanlig lottning, eftersom vi inte ville sprida de som åkt från Vårgårda över hela dagen. Det fungerade bra och det var aldrig två som startade på samma minut, berättar Kjell Einarsson, som skötte anmälningarna.

Andréas Thern, som är en av ungdomstränarna, var särskilt nöjd med att de yngsta klasserna hade så många startande.

– Det var väldigt roligt att så många vågade ta steget från att träna på Hjortgården, till att ge sig ut och springa i en annan skog än den man är van vid. Det brukar var ett stort steg att resa iväg till tävlingar. Men det är en bra fart på träningarna och många aktiva ungdomar, även om de olika grupperna inte tränar tillsammans nu. Det är väl både en Tove-effekt och för att många söker sig ut i naturen nu under Coronapandemin.

Mathias Fredrixon, som tvingades lägga banorna till den inställda Hjortnatta i malpåsen, fick nu stränga banor som kom till användning. Det blev tufft och utslagsgivande, med klurig orientering ända in mot mål.

Skogshjortarna visade dock ingen gästfrihet när det gällde resultaten, utan knep alla klassegrarna. Tajtast blev det i damernas juniorklass, där Jessica Svensson från Kullingshof bara var tre sekunder efter segrande Johanna Fredrixon.

Huvudklasserna vanns av Tiina Laas och Daniel Wernersson. Övriga segrare blev: H17-20 Arvid Öhrvall; D16 Ebba Thern; H16 Ludvig Hedström; D14 Stina Thern; H14 Samuel Jakobsson; D12 Ebba Eberlén; H12 Olof Tholén; D10 Pennie Svedjenäs; H10 Sven Tholén; D35 Petra Wernersson; H35 Martin Ivarsson; D45 Åsa Hedström; H45 Magnus Rosén; D55 Eva Pedersen; H55 Kjell Einarsson; H65 Lennart Hålsjö.