Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fastighetsmäklarna Johan Gedda, Oscar Melin, Mattias Rasmusson, Anna Larsson och Robert Larsvik i Fastighetsbyråns ”Villagrupp”, och tar hand om samtliga villaförsäljningar i regionen.
Fastighetsmäklarna Johan Gedda, Oscar Melin, Mattias Rasmusson, Anna Larsson och Robert Larsvik i Fastighetsbyråns ”Villagrupp”, och tar hand om samtliga villaförsäljningar i regionen.

Villagruppen: ”Vi brinner för Alingsås allihop”

Ett sammansvetsat team med stark förankring i det lokala, där allihop är uppvuxna i Alingsås. “Villagruppen” är Fastighetsbyråns kvintett som tar hand om alla villaförsäljningar i kommunen.
– Vi brinner för Alingsås allihop, säger fastighetsmäklaren Anna Larsson.

Johan Gedda, Robert Larsvik, Oscar Melin, Anna Larsson och Mattias Rasmusson har allihopa mångårig erfarenhet från mäklarbranschen. De är också allihop uppvuxna i Alingsås. Sedan en tid tillbaka bildar kvintetten det som Fastighetsbyrån kallar för “Villagruppen”, vilket innebär att de enbart nischar sig mot försäljningar av villor i kommunen.

”Känner till alla områden”

– Jag tror att vi får väldigt mycket gratis av att vi har vår förankring här och brinner för orten själva. Vi känner till alla områden, har koll på närmaste förskola och kan genvägen till badplatsen. Man behöver sällan läsa på inför en försäljning, säger Johan Gedda.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Fastighetsbyrån Alingsås

En stor fördel som Fastighetsbyrån ser med arbetssättet där ett fåtal dedikerade mäklare delar på ansvaret är möjligheten att skapa starka band till sina kunder.

– När vi säljer en villa är det kanske tio som kommer på visningen, men bara en som köper. Då är vi väldigt noggranna med att plocka in deras sökkriterier och lägga in det i vårt spekulantregister. Det leder till att vi ofta får återkommande spekulanter på våra visningar, säger Anna Larsson och fortsätter:

– Det gör att vi får en helt annan dialog med våra kunder eftersom vi lär känna dem mer. Det blir mycket enklare att hitta rätt bostad när man känner till deras behov.

Lokalkännedomen är stark hos Fastighetsbyråns ”Villagrupp” som sällan behöver läsa på om ett område inför en försäljning.
Lokalkännedomen är stark hos Fastighetsbyråns ”Villagrupp” som sällan behöver läsa på om ett område inför en försäljning.

”En del tror att det ska rasa”

Ofta behövs vägledning. På en bostadsmarknad som under senare tid kunnat upplevas som svajig, dels till en följd av pandemin – men också krisen i Ukraina, finns ett stort värde för mäklarna i “Villagruppen” att ge en trygg hand till sina kunder.

– Det finns så klart orosmoln i kanterna med räntehöjningar och ett världsläge som kan göra kunder osäkra. En del tror att bostadsmarknaden ska rasa. Men än har det inte hänt så mycket, det är fortfarande säljarens marknad och det finns fler köpare än säljare där ute. Sen kan man behöva räkna med att det tar lite längre tid än tidigare, men bostäder kommer att säljas, säger Robert Larsvik.

Istället finns det nya trender som växer sig starkare. Bland annat ser allt fler ett värde i att flytta ut till landsbygden.

– Det var en trend som började under pandemin, och hänger i. Fler och fler får upp ögonen för att bo utanför staden, ha större tomt och kunna hemestra. Man vill bo lagomt långt ifrån service och skola i Alingsås – men ändå bo lugnt och lantligt, säger Johan Gedda.

Allt fler göteborgare flyttar in

Dessutom har det blivit allt mer populärt för göteborgare att flytta till Alingsås. Möjligheten att arbeta hemifrån och ha större utrymme i sin bostad, med större tomt är något som många uppskattar.

– Just nu har vi jättemånga som flyttar hit från Göteborgshållet. Det finns en stor fördel med Fastighetsbyrån som är Sveriges största mäklarbyrå. Att vi har kontor överallt i alla områden. Det gör att vi kan samarbeta, dela våra spekulantregister för att hitta bästa möjliga lösning för kunden. Det är en stor styrka med Fastighetsbyrån, säger Oscar Melin.