Alingsås förknippas med odugliga politiker

Åtalet av de elva självutnämnda politiska ”PBL-experterna” är ett faktum. Detta för vårt land mycket unika åtal har basunerats ut som en stor nyhet i alla medier i landet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

TV, radio, nätet och i stort sett alla Sveriges dagstidningar har rapporterat vad politikerna i Alingsås sysslar med. Inte bara om det regelvidriga ”Lövekullehuset” utan också att de elvas gäng tagit fel beslut i över 80 procent av beviljade bygglov.

Vilken fantastisk reklam de snickrat ihop för Alingsås kommun med sitt flagranta exempellösa sätt att hantera en lag. Och vad värre är att det fortfarande finns några av de åtalade som tror att de gjorde rätt. Har de missat att bygglovet i Lövekulle är upphävt och aldrig kommer att få byggas? Det skulle faen vara tjänsteman på den förvaltningen när de elvas gäng var i farten och totalt struntade i vad deras egna experter sa, utan med ögonbindel och hållandes för öronen körde sitt eget chickenrace.

Oavsett utgången av åtalet så är Alingsås för alltid förknippat med att topp elva av landets mest okunniga politiker finns i Alingsås. Skulle det mot förmodan bli friande domar så kommer ingen i mediavärlden att rapportera om denna ointressanta utgång. Så summa summarum blir att åtalet i Alingsås för evigt kommer att leva kvar i folks medvetande i hela Sverige. Bra jobbat och jag hade tänkt skriva att ni borde skämmas och be alingsåsarna som betalar era arvoden om ursäkt, men det gör jag så klart inte, någon måtta får det ju vara.

Så här i elfte timmen så ser jag att en av de elva JO-anmält åklagaren för jäv. Grattis säger jag och aldrig har väl det gamla talesättet passat bättre, ”att skjuta sig själv i foten”. Självklart kommer åklagaren nu att bli så skrämd så han lägger ner åtalet, eller kommer det att bli tvärtom med en förolämpad åklagares skärpning? Jag vet inte om jag ska kratta eller påta som trädgårdsmästaren sa.

Jan Jonsson

ANNONS