Andelen rattfyllerister som grips efter tips från allmänheten har minskat med 90 procent under de senaste 20 åren, skriver Erik Kjellberg, MHF Lokalavdelning i Alingsås.
Andelen rattfyllerister som grips efter tips från allmänheten har minskat med 90 procent under de senaste 20 åren, skriver Erik Kjellberg, MHF Lokalavdelning i Alingsås. Bild: Filip Landqvist

Din insats gör skillnad – tipsa polisen om rattfylleri

Andelen rattfyllerister som grips efter tips från allmänheten har minskat med 90 procent under de senaste 20 åren.

ANNONS

Ingen vill mista sina kära i en rattfylleriolycka. På Trafiknykterhetens dag den 25 maj uppmärksammar MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) alla de som har drabbats av rattfylleriets konsekvenser.

56 personer omkom i alkohol- och drogrelaterade trafikolyckor 2022. Det betyder att 25 procent av alla som dödades på vägarna förra året gjorde det i rattfylleriolycka.

Andelen rattfyllerister som grips efter tips från allmänheten har minskat med 90 procent under de senaste 20 åren. För att polisen ska kunna stoppa rattfyllerister innan olyckan är framme, behöver polisen tips från allmänheten.

Är din granne rattfull när den skjutsar sina barn till fotbollsträningen varje söndag? Den typen av tips om misstänkta rattfyllerister lämnas på polisens hemsida (polisen.se) eller så ringer du 114 14. Vid akuta pågående rattfylleribrott ring alltid larmnumret 112.

ANNONS

MHF vill se ett större civilkurage från allmänheten, när det gäller att tipsa polisen om misstänkta rattfyllerister. Det handlar om att rädda liv i trafiken.

Din insats gör skillnad – tipsa polisen om rattfylleri!

Erik Kjellberg

MHF Lokalavdelning i Alingsås

LÄS MER:Mannens bil blev påkörd av misstänkt rattfyllerist: ”Totalkvaddad”

LÄS MER:Polis larmades om avvikande förare på E20

LÄS MER:Kvinna körde på trottoaren – och krockade in i betong

ANNONS