Gunnar Andersson (M), oppositionsråd i Herrljunga kommun.
Gunnar Andersson (M), oppositionsråd i Herrljunga kommun. Bild: Herrljunga kommun

En manifestation för ett mer spännande Herrljunga

Kanske är Herrljunga äntligen moget att överge sitt småstadskomplex och våga stötta nya spännande initiativ, skriver Herrljungas oppositionsråd Gunnar Andersson (M).

ANNONS
|

För andra året i rad har Herrljungafestivalen just gått av stapeln. Den startade under förra mandatperioden men låt oss inte göra partipolitik av detta faktum, det finns ett brett politiskt stöd för att festivalen är bra för Herrljunga.

I år försökte vädrets makter göra allt de kunde för att dämpa den entusiasm som evenemanget mötte förra året. Trots detta gick lokalbefolkningen man ur huse för att visa sitt stöd. En besökare kommenterade uppslutningen med ett citat från engelska språket ”come hell or high water så går Herrljungaborna ut när det händer något”. Jag frågade vad det egentligen betyder och fick då förklarat att ursprunget är omstritt men vad det betyder är att det finns en stark beslutsamhet att övervinna hinder och svårigheter. Det gjorde Herrljungas invånare genom att komma ut mangrant trots det nedösande regnet som kunde få en att tro att det var midsommar.

ANNONS

Jag tolkar det som en signal från befolkningen att de välkomnar ett mer spännande och aktivt Herrljunga. Det bör vi politiker lyssna på och ta till oss genom att vara mer öppna för spännande nya idéer för att åstadkomma det. Kanske är Herrljunga äntligen moget att överge sitt småstadskomplex och våga stötta nya spännande initiativ vilket vi har några motioner om som förhoppningsvis snart kommer upp i fullmäktige.

Oops, inte göra partipolitik av detta, beklagar! Men se det hellre som en uppmaning till övriga partier att också komma med nya djärva idéer, samt förstås gärna stötta våra förslag på samma tema. Invånarna i Herrljunga verkar onekligen vara öppna för det.

Gunnar Andersson (M)

Oppositionsråd Herrljunga kommun

LÄS MER:Vårgårdafesten avslutades med musik och cykelsnack

LÄS MER:Fröken Snusk lockade många när Vårgårdafesten drog igång

LÄS MER:Blött men bjussigt på Herrljungafestivalen

ANNONS