Fäller Jernskiegg (SD) Lövekulleåklagaren?

Åklagaren Martin Svensson i Borås är fast besluten att väcka åtal mot tidigare ledamöter i samhällsbyggnadsnämnden i Alingsås.

ANNONS

Han anser att de i ”Lövekulleärendet” gjort sig skyldiga till tjänstefel. Och han kan bevisa det. Nu är det så att han kanske inte tillåts ha hand om fallet, då Sverigedemokraten Boris Jernskiegg anser att åklagaren är jävig, då han har agg mot Sverigedemokrater. För flera år sedan skrev han flera mindre smickrande inlägg om SD på sociala medier. Några exempel: ”Jävla SD och alla kretiner som röstar på ett rasistiskt parti. Rövpiss”. "Att SD är vågmästare får mig att kaskadkräkas."

I Sverige får man tycka vad man vill, men särskilt smart är det inte att som åklagare torgföra sina åsikter offentligt på detta sätt. Det tyckte inte heller riksåklagaren, som i ett fall beslutade att Svensson på grund av jäv inte fick fortsätta att driva ett ärende mot en SD-politiker, som misstänktes för sexbrott mot barn. Står Martin Svensson fast vid att väcka åtal kommer Jernskiegg att kräva att han byts ut.

ANNONS

Kommunalrådskampen i Herrljunga mellan Gunnar Andersson (M) och Emma Blomdahl Wahlberg (C) slutar med att Mats Palm (S) blir nytt kommunalråd. Överraskande! Jag trodde inte på denna lösning. Jag hyser inga tvivel om att Mats Palm klarar uppgiften, det har han tidigare visat att han gör. Men att Centerpartiet, ett parti där många gärna ser ett närmande till den borgerliga sidan, i Herrljunga väljer vänsteralternativet förvånar mig. Det är bara att gratulera Mats Palm och Socialdemokraterna till en skickligt genomförd förhandling! Det ska onekligen bli spännande att följa utvecklingen.

Roas av att följa inlägg på sociala medier. Det finns personer runt om i landets kommuner som spyr galla över snösvängen. De tycker att snöröjare inte är ute i tid, att de inte kan ploga, att de har fel inställning på hyveln osv. De får svar från andra som tycker de är gnällspikar, som själva borde ta fram snöskyffeln och hjälpa till i stället för att klaga. En sak kan vi nog alla vara överens om, vi blir överraskade när vinterns första riktiga snöfall drar in. Det är som vi aldrig tidigare varit med om något liknande!

Själv hade jag bilen på service i måndags och tog därför cykeln till jobbet. Det gällde att hålla tungan rätt i mun för att hålla balansen. På eftermiddagen fick jag rådet att ta det extra lugnt, då det var snorhalt ute. Kändes klokt att leda cykeln då det fläckvis var rena blankisen. Kombinationen vintrigt vädret och att VM i fotboll avgörs i Qatar gör att det som brukar vara en sportslig högtidsstund känns tämligen ointressant!

LÄS MER:Nu är det klart – de tar över styret i Herrljunga

LÄS MER:Centerpartiet gör en lokal vänstersväng

LÄS MER:Inte överraskande att vallöften sviks

ANNONS