Farväl Alingsåsparken?

Hur skall man kunna locka större artister om inte ytan är tillräckligt stor, skriver signaturen parkintresserad.

ANNONS
|

Läser i Alingsås Tidning att Alingsåsparken skall renoveras. Det mesta är redan renoverat men man skall riva ”Gluggen”. Denna del av parken har ett stort intresse för alla dom lokala band som spelat där under åren som parken var aktiv. Att minska ner en del som användes till både livespelningar och disco gör att det kommer begränsas att fler uppträdanden kommer att kunna göras samtidigt om man vill få parken att bli som den en gång var. För så dålig är inte byggnaden, men rivning är väl det enklaste. Då kommer bara Rotundans scen att finnas kvar.

Att minska ner parkens område så drastiskt gör ju att större spelningar i praktiken inte kommer att kunna genomföras. Är det inte dags att våra band kommer få en park som är värd namnet. Sen Kabomhuset tömdes försvann en stor del av våra bands chans att kunna få utföra sitt intresse och man märkte att Alingsås blev av med sin musikscen. På Kabom delades kunskap och idéer med människor med genuint musikintresse.

ANNONS

Sen att man skall renovera restaurangbyggnaden är väl på tiden. Jag undrar också hur man skall få restaurangen att fungera. Flera olika aktörer har försökt men ej lyckats. Detta mycket beroende på läget där det ligger. Att få en aktör att driva det med dans och uppträdanden så måste man nog ha hela parken i ett enda område. Att då även bygga en lekplats mellan park och restaurang gör ju att man inte kan samarbeta ihop då man helt plötsligt får familjer med barn bredvid.

Jag själv har varit i parken under hela 80-talet och en bit in på 90. Hur skall man kunna locka större artister om inte ytan är tillräckligt stor. Jag undrar om dom styrande ens har varit i parken då den hade sin storhetstid?

Och här blir jag omåttligt förvånad på Alingsåsparkens kulturförening. Jag blev medlem där för några år sen då jag tänkte att detta är värt att stödja då Alingsås saknar en mötesplats för alla åldrar i en unik miljö. Kulturföreningen har lyckats att rädda parken från rivning och anordnat aktiviteter som midsommarfirande med mera. Inget ont i det men sen tar det stopp. Som medlem i föreningen så är jag och troligtvis alla andra medlemmar intresserade av vad som händer med vår park. Att få läsa det i tidningen säger en del om hur styrelsen jobbar. Att få höra vad medlemmarna tycker och vad man vill att föreningen skall jobba med är väl väldigt viktigt. Parken lockar människor från andra kommuner och nu när Perssons tackar för sig undrar jag hur man tänker sig att det skall fortsätta att gå?

Parkintresserad

LÄS MER:Anrika Alingsåsparken ska renoveras

LÄS MER:Efter 40 år lämnar familjen Persson Alingsåsparken

ANNONS