Holgersson (C) bidrar inte till vänsterstyre - Det gör (M)!

Jag brukar inte heller lägga mig i men nu gör jag det Gunnar Andersson, gruppledare (M) Herrljunga.

ANNONS

Talesättet ”Som man bäddar får man ligga” kommer väl till uttryck här. Det var med besvikelse och sorg jag läste hur Moderaterna och Kristdemokraterna schabblat bort möjligheten till en borgerlig majoritet. Du vill ha svar på vad du gjort för fel då det skulle vara lättare för dig att förstå. Råder dig att ta del av de artiklar som skrivits i samband med denna process. Vi vanliga medborgare har ju inte tillgång till annan information, men det är i alla fall för mig uppenbart vad Moderaterna har gjort för fel. Oresonlig girig arrogans som när den inte betalar sig ändrar karaktär till den mest synd om i hela världen. Att i denna besvikelse ge sig på enskild person att bära vad en hel grupp åstadkommit i dialog och samverkan kan inte annat förstås som det lilla barnets frustrationsskrik i sandlådan. Är detta moderat politik i praktiken?

ANNONS

Bidraget till vänsterstyre i kommunen kan bara tillskrivas Moderaterna och Kristdemokraterna. Om en borgerlig majoritet hade varit det viktigaste för er, hade ni spelat korten rätt och nuvarande situation aldrig uppstått. Vem är här vuxen i rummet? I alla fall inte Moderaterna i Herrljunga. Du har tidigare gjort uttalanden att ”du kan ”prata med alla”, men lyssnandet är för dialogen mer framgångsrik. Analys och självkritik av händelse kan också bidra till förståelse, om man vill.

När ni kallade till pressträff och deklarerade att det politiska manifest som S-C-V-L har närmast är kopia av erat eget och att ni ställer er bakom detta 100 procent, förutom LOV-diskussionen, och därefter kritisera ni nya majoritetens politik som en politik med ”svag framtidsvision”, blir nu direkt komisk. Ni sa ju nyss att det var en kopia av er politik (AT 28 nov. 2022).

Lyft blicken och ta in omvärlden och det som händer i den. Samarbete mellan S-C är ju inte unikt vad det gäller politiska grunder. Herrljunga har en ny majoritet och det är det bästa för Herrljunga nu, då bitterhet inte driver kommunen framåt. Min röst i framtida kommunalval har ni tappat och bitterheten klär dig dåligt.

MS

ANNONS