Ingen ko på isen? I Nolhalla står en hel kobesättning!

Det flera hundra år gamla uttrycket ”Ingen ko på isen”, betyder att det inte är någon brådska eller fara. Det finns inget att oroa sig för.

ANNONS

Detta uttryck passar inte för förhållandena i Nolhalla ishall. Här har en hel besättning kor lämnat båset och ställt sig på isen!

För drygt två veckor sedan sprack isen under en match och i slutet av förra veckan var det dags igen, när isen blev för mjuk. Alingsås Hockey fick flytta verksamhet till Puahallen i Vårgårda. I båda fallen åtgärdades driftsstörningarna snabbt, men de återkommande problemen innebär en osäkerhet för hallanvändarna. Orsakerna till problemen är förstås att det är en gammal hall med undermåligt underhåll.

I nuläget är det en svår avvägning hur mycket pengar som ska satsas på den gamla ishallen, då en ny ska byggas. Den nya och moderna ishallen ska stå klar att användas 2024. De som kommer i kläm fram tills dess är förstås ishockeyn och konståkningen samt alla andra som nyttjar ishallen, skridskosugna skolelever och allmänheten.

ANNONS

I slutet av 1970-talet sa förre folkpartiledaren Per Ahlmark, i egenskap av arbetsmarknadsminister, ”Lycka till”, till de uppsagda metallarbetarna vid Ericssons fabrik i Olofström. Lyckönskningen har blivit klassisk. Arbetarna som fått beskedet att de skulle bli utan jobb var måttligt glada av Ahlmarks peppande ord. Så mitt lycka till går till Alingsås kommun, som genom Alingsåshem har ansvaret för ishallen.

I söndagens partiledardebatt i SVT blev SD-ledaren Jimmie Åkesson mäkta irriterad när Per Bolund (MP) benämnde högersidan i svensk politik för de blåbruna. Vem är brun, frågade Åkesson. Han undrade om Bolund kallade honom nazist. ”Färgbråket” blev måndagens stora politiska snackis.

I tisdags avslöjande Stiftelsen Expo att en tjänsteman i SD-kansliet har kopplingar till en högerextrem organisation, som SD tar avstånd i från. SD har stängt av personen och inlett ett ärende om uteslutning. En extra krydda i bråket är att mannen tidigare varit aktiv i Miljöpartiet, där han bland annat jobbade med partiets EU-valkampanj 1999.

Första halvlek av VM-kvalmatchen mot Grekland var bland det sämsta jag sett ett svenskt landslag spela. Grekland kunde, och borde, haft en halvtidsledning med minst 2-0. Vi hade maximal tur att det stod 0-0. Laget fick en rejäl utskällning i halvtidsvilan av förbundskapten Janne Andersson. Efter denna ”hårtork” gick de blågula ut och vann matchen med 2-0. Så ska det se ut! Känns bra att vi har konstruktiva spelare, som kan göra mål - Emil Forsberg och Alexander Isak. Den senare har magiska fötter och härlig balans.

ANNONS