Den sista kvällsbusen går innan mitt kvällspass är slut. Jag måste lösa transport på annat sätt, skriver signaturen boende i Ingared. Genrebild.
Den sista kvällsbusen går innan mitt kvällspass är slut. Jag måste lösa transport på annat sätt, skriver signaturen boende i Ingared. Genrebild. Bild: Andreas Olsson

Insändare: Bättre busstrafik krävs från Ingared och Hemsjö

Den sista kvällsbusen går innan mitt kvällspass är slut. Jag måste lösa transport på annat sätt, skriver signaturen boende i Ingared.

ANNONS

Varför vill Västtrafik hindra människor boende i Ingared och Hemsjö från att kunna åka buss till sitt arbete i Alingsås på morgonen? Och buss hem om man arbetar kväll?

Vi som bor i Ingared och Hemsjö kan inte åka buss om vi har ett arbete som börjar innan kl 7.00 på morgonen. Jag som undersköterska förhindras att kunna ta en buss på morgonen innan kl 7.00 för Västtrafik vägrar sätta in en tidigare buss för oss som arbetar i Alingsås i vården.

Den sista kvällsbusen går innan mitt kvällspass är slut, jag kan inte åka buss hem när jag slutat mitt arbete i Alingsås på kvällen. Jag måste lösa transport på ett annat sätt.

ANNONS

Detta är något som drabbar flera boende i Ingared och Hemsjö och som arbetar i vården i Alingsås. Inte heller någon senare kvällsbuss vill Västtrafik sätta in.

Man hänvisar oss till tåget som går till Norsesund tågstation, men väl där kvällstid går det inte någon buss till Ingared eller Hemsjö. Om vi inte kan ta någon annan transport från Norsesund tågstation så blir vi kvar.

Vården skriker efter personal i Alingsås men vi som bor utanför centrala Alingsås blir straffade och många backar för att arbeta i vården i Alingsås. Politiker i Alingsås säger att de ser oss på landsbygden, varför ska vi då straffas med dessa dåliga förbindelser till våra arbeten i Alingsås? Ni vill satsa på oss säger ni alltid inför val. Varför gör ni inte det då? Vi vill kunna ta oss till Alingsås till våra arbeten med buss som de som bor i centrala Alingsås kan göra med sina täta bussar som går till sena kvällar. Inte heller någon buss vi på helgerna i Ingared.

Ni lovar så mycket inför val men ni sviker oss alltid.

Vi har tröttnat på era tomma löften och att ni ska arbeta på att vi får fler bussar till Ingared. Agera så vi kan arbeta och så även fler bor utanför centrala Alingsås söker sig till vården i Alingsås.

Boende i Ingared

ANNONS