Hoppas nu bara att man bygger en arena med publikkapacitet på en sisådär fyra femtusen personer. Då tänker jag på alla arrangemang förutom fotboll som kan vara där, skriver Jan Jonsson.
Hoppas nu bara att man bygger en arena med publikkapacitet på en sisådär fyra femtusen personer. Då tänker jag på alla arrangemang förutom fotboll som kan vara där, skriver Jan Jonsson. Bild: Christian Stål

Insändare: Bättre sent än aldrig med ny arena

Hoppas nu bara att man bygger en arena med publikkapacitet på en sisådär fyra femtusen personer. Då tänker jag på alla arrangemang förutom fotboll som kan vara där, skriver Jan Jonsson.

ANNONS
|

Kommer ni ihåg att för drygt ett år sedan, den 18 augusti 2022, så skrev jag om avsaknaden av en publik arena i Alingsås, här är ett litet utdrag.

”Rättvik, Edsbyn, Vetlanda, Nässjö, Arvika, Skara, Berg, Åmål, Årjäng, Hultsfred, Kumla, Gislaved, Västervik, Mora, Leksand, Tingsryd. Detta är exempel på kommuner som är mindre och i vissa fall betydligt mindre än Alingsås. De har inte bara detta gemensamt utan de har också gemensamt att de alla har stora publika arenor, till exempel bandyhallar eller konstfrysta bandybanor, travbanor, speedwaybanor, fotbollsarenor, ishockeyhallar med mera. Det finns naturligtvis många fler exempel på framsynta kommuner. Men ytterligare uppräkningar av övriga svenska kommuner skulle bara bli allt för pinsamt för Alingsås. Där finns det resurser kan jag lova. Alingsås ståtar med 0 (noll) arenaanläggningar. Vi ligger antagligen sist i klassen. Frågan är varför?”

ANNONS

Nu när klockan är ”fem i tolv” så vaknar våra i vanliga fall så alerta politiker och ropar i högan sky efter en arena värd namnet. Bra säger jag, bättre sent än aldrig. Hoppas nu bara att man bygger en arena med publikkapacitet på en sisådär fyra femtusen personer. Då tänker jag på alla arrangemang förutom fotboll som kan vara där. Exempelvis utomhuskonserter med mera. Bygg en rejäl läktare på sidan som vetter mot Kungälvsvägen och även en mindre mot Noltorpsgatan. Bygg även på den befintliga läktaren som finns på plats.

Omklädningsbyggnad med minst två stora plus två mindre omklädningsrum. Rum för domare och ett stort samlingsrum för deltagare av olika arrangemang. En kioskdel är en självklarhet som arrangerande föreningar får sköta. Denna byggnad bör placeras på den södra sidan. Så det var lite tips som jag bjuder på. Något ska projektörerna göra själv så klart. Tänk ändå att jag låg ett drygt år före någon annan om idén med en riktig arena.

Jan Jonsson

LÄS MER:Bygg publik arena i Alingsås

LÄS MER:Ny arena kan bli verklighet – Alingsås IF hoppfulla

LÄS MER:Planerna växer för arenan – påverkar bilister och skolan

ANNONS