Vad än kommunalrådet Daniel Filipsson tycker är lagen entydig. Lagen skiljer inte på marknadsföring och myndighetsutövning, skriver Peter Galatius, jurist.
Vad än kommunalrådet Daniel Filipsson tycker är lagen entydig. Lagen skiljer inte på marknadsföring och myndighetsutövning, skriver Peter Galatius, jurist. Bild: Johan Hallberg

Insändare: Kan även kommuninvånare välja bort lagstiftning de ogillar?

Om Alingsås kommun inte justerar infartsskyltarna gör man sig skyldig till ett lagbrott, skriver Peter Galatius, jurist.

ANNONS
|

Vad än kommunalrådet Daniel Filipsson tycker är lagen entydig. Lagen skiljer inte på marknadsföring och myndighetsutövning. Lagen stadgar att: ”Namn som godkänts av Lantmäteriet ska i statlig och kommunal verksamhet användas i sin godkända form.” Liten begynnelsebokstav är inte godkänd form i ett ortnamn. Om Alingsås kommun inte justerar infartsskyltarna gör man sig skyldig till ett lagbrott. Om någon annan kommun också gör sig skyldig till liknande lagbrott är det ingen förmildrande omständighet.

Anser kommunalrådet att även kommuninvånarna kan vara ”moderna” och välja bort lagstiftning som de ogillar? Eller skall det vara så att lagen gäller lika för alla här i Alingsås? Från slott till koja.

ANNONS

Peter Galatius, jurist

LÄS MER:Jurist tar strid mot Alingsås nya välkomstskyltar – hävdar att felstavning bryter mot lagen

LÄS MER:Alingsås välkomnar med nya skyltar

ANNONS