Insändare: Liberalerna mest aktiva i att driva på EU

När vi nu skall rösta om ledamöter i EU-parlamentet gäller det att lyfta sig över det politiska käbblet i Sverige. Tänka långsiktigt och stort för Europa och därmed också för Sverige, skriver Lars Bolminger och Anita Brodén, Liberalerna,

ANNONS
|

Nyligen kom en rapport från det oberoende organet Europaportalen, som visade att Liberalerna, varit det mest aktiva av de svenska partierna i EU sedan 2009. Först med Cecilia Wikström och nu senaste mandatperioden med Karin Karlsbro. Sådan information ger en viktig kunskap inför EU-valet den 9 juni. Vi vill ju att det skall hända någonting.

Att vara aktiv betyder påverkan på beslut och lösningar på EU-frågor. Karin Karlsbro har varit talesperson för flera utskott och då bland annat förhandlat tunga delar i klimatpaketet och ansvarat för de frihandelsavtal som slutits under mandatperioden.

”Det är väldigt roligt att få ett kvitto på hårt arbete. Det här visar att en röst på Liberalerna är en röst för resultat. Jag lovade mig själv efter valet 2019 att använda varje dag för att göra skillnad,” säger Karin Karlsbro till Europaportalen.

ANNONS

När vi nu skall rösta om ledamöter i EU-parlamentet gäller det att lyfta sig över det politiska käbblet i Sverige. Tänka långsiktigt och stort för Europa och därmed också för Sverige. Det som är bra för Europa är också bra för Sverige. 1 540 Mdr, nästan tre fjärdedelar av Sveriges export går till övriga Europa.

EU bildades som en fredsorganisation och för att vi medlemsländer tillsammans, skall stärka vår konkurrenskraft. Det får dock inte bli en fästning Europa med höga murar och negativ inställning till vår omvärld. För en god framtid måste vi jobba för fred, demokrati, mänskliga rättigheter och en fri handel i hela världen.

Europa och övriga världen betyder mycket för oss. Vi behöver importera kompetens, men också exportera vår unika kompetens inom många områden. Allt för att världen skall utvecklas i rätt riktning.

Överdriven nationalism hör inte hemma i en värld som skall möta de 17 globala mål som FN beslutat för 2030. Tillsammans kommer vi framåt.

I kommande EU-val lyfter Liberalerna särskilt fram behov av:

• Att ge ett uthålligt stöd till Ukraina

• Att EU är världens viktigaste klimatorganisation

• Att Sverige inför Euro som valuta

• Att införa en Europa-polis

• Att kunskap är rörlig och ökande

Lars Bolminger (L)

Anita Broden (L)

ANNONS