Tack Christinae församling för den härliga konserten i lördags till hyllning av Britt G. Hallqvist, skriver signaturen Sven.
Tack Christinae församling för den härliga konserten i lördags till hyllning av Britt G. Hallqvist, skriver signaturen Sven. Bild: Katrin Niklasson

Insändare: Tack för den härliga konserten!

Tack Christinae församling för den härliga konserten i lördags till hyllning av Britt G. Hallqvist, skriver signaturen Sven.

ANNONS

Tack, Christinae församling för den härliga konserten i lördags till hyllning av Britt G. Hallqvist, en gång alingsåsare (som några av oss kanske ännu kommer ihåg). Och tack seniorkören Vitalis, med ledare och instrumentalister, och Christina Lövestam, som gav oss en fin inblick i hennes mångsidiga och flitiga liv och författarskap. Även konserten blev ju verkligen mångsidig. Britt G:s psalmer är väl de mest kända och sjungna av psalmbokens nytillskott, och vi fick höra några och sjunga med i några. Men Britt G. var också en flitig översättare, så vi bjöds på inslag alltifrån Mozarts opera Figaros bröllop och till Lloyd Webbers musikal Jesus Christ Superstar, vilka Britt G. hade översatt. Och det mest överraskande vi fick sjunga med i var Visan om Alingsås, som, antar jag, hördes för första gången i Christinae kyrka, med (åtta) verser som:

ANNONS

”Du bör på Kungsgatan promenera, där ser du Adas och Kats med flera.

Och där har Nygren kreditaffär. Du köper såpa och sillar där.”

Som sagt – tack ska ni ha, arrangörer och medverkande! Om jag får önska något, skulle det vara att ni bjuder in till ”Ordkonstnären Britt G.” igen, om inte förr så nästa år. Jag har redan talat om för några vad de har missat.

Sven

LÄS MER:Från humor för vuxna till teater för de minsta – det här kan du göra i veckan

LÄS MER:Glöm förra veckans regn och rusk – nu väntas vårvärme

ANNONS