Nato är i första hand en försvarsallians

Visst kan man ha synpunkter på Nato men man får hålla reda på att det i första hand är en försvarsallians även om den varit inblandad i diverse insatser av tveksamt slag, skriver signaturen En svensk tiger.

ANNONS
|

Nyttiga idioter, ja så kallades alla de som okritiskt vidarebefordrade Sovjetunionens ståndpunkter av KGB och vi ser att dessa fortfarande efter sönderfallet av Sovjet finns kvar.

För när man läser att de tror/tycker att Sverige bör vara alliansfritt så får man väl sätta detta i förhållande till kostnaden.

Om jag inte minns fel så lade Sverige någonstans mellan fyra och sju procent av BMP på försvaret och så var alla män skyldiga att göra värnplikt. Är det så de här personerna vill ha det?

Fast skillnaden nu blir väl att även kvinnor får göra värnplikt. Och så får vi alla upp till 70 år göra civilplikt

ANNONS

Visst kan man ha synpunkter på Nato men man får hålla reda på att det i första hand är en försvarsallians även om den varit inblandad i diverse insatser av tveksamt slag.

Hade FN varit en garant för fred och frihet så hade väl Nato kunnat skrotats, men så länge det finns länder som har rätt att lägga in veto mot olika förslag/åtgärder så...

Och om någon påstår att Ryssland attackerade Ukraina helt legitimt så drar jag in öronen, då det är den kärnvapenmakt med flest kärnstridsspetsar som håller på med ett krig i vårt närområde. Jag tycker nog att det känns bra med någorlunda balans även om jag gärna sett att det kunnat vara såsom Hep stars sjöng en gång i tiden.

Som Einstein en gång sa, så länge det finns självständiga nationer så kommer krig till och från vara oundvikliga.

Och som Maos tes lyder: ”Det finns inga länder utan armé på sin mark, då de antingen har sin egen eller någon annans”.

En svensk tiger

LÄS MER:Janine Alm Ericson (MP): Därför röstar vi nej till ett svenskt medlemskap i Nato

LÄS MER:Här genomförs den största militärövningen på 34 år

LÄS MER:Vi säger nej till Nato!

ANNONS