Claes Svensson, ansvarig utgivare, Alingsås Tidning.
Claes Svensson, ansvarig utgivare, Alingsås Tidning. Bild: Amanda Mårtensson

Nu gasar vi på mot ett nytt spännande nyhetsår

Nytt år. Nya möjligheter. Ja, så känns det verkligen. Framför allt hoppas man ju på att det inte blir några ytterligare bakslag när det gäller pandemin. Att det blir någon form av normalläge där vi kan jobba, umgås och förflytta oss som ”vanligt” igen.

ANNONS

Visst, det funkar att hålla avstånd, att jobba på distans och visa vaccinpass i större sällskap. Men det är fruktansvärt att pandemin fortfarande skördar liv och den äldre generationen i stor utsträckning håller sig isolerad – när man egentligen hade varit förtjänta av att njuta av ett antal år med stor rörelsefrihet.

Förhoppningsvis kan vi som lokaltidning fylla ett litet tomrum i vardagen. De senaste nyheterna löpande, intressanta människor och händelser eller kanske bara lite förströelse i form av korsord eller annat.

När det gäller tidningsåret 2021 så har Alingsås Tidning sett en fantastisk utveckling. Nästan tusen nya prenumeranter och fler läsare än någonsin på vår nyhetssajt. Idag har vi cirka 11.500 unika läsare dagligen på sajten. Väldigt många är inne på sajten flera gången om dagen. Tillsammans genererar man kring 450-500 tusen sidvisningar i veckan och två miljoner dito i månaden.

ANNONS

Helt otroliga siffror. Men vi nöjer oss inte där. Vi vill ta ytterligare steg året som ligger framför oss. Vi ser möjligheter att skruva på både det ena och det andra. För att bli bättre och öka läsvärdet ytterligare.

Just nu håller vi på och slipar på vår innehållsstrategi. Med målsättning att göra mer av sådant som läsare i just våra trakter gillar att läsa om. Men även satsa på innehållet mot våra trogna printprenumeranter. Det ena ska inte få förta det andra. Vi ska ha fler livesända evenemang och fler digitala filmklipp. Vi ska vara först på plats när det händer och helst rapportera direkt via sajten.

Men vi ska också ha fler rapporter från vårt breda kyrk- och föreningsliv och annan inspirerande läsning i pappersutgåvan.

Vi vill också komma närmare er läsare. Så snart pandemin tillåter ska vi anordna återkommande träffar på stan, där alla har möjlighet att prata tidning och framföra önskemål. Men tips och förslag kräver inget arrangemang utan är alltid lika välkomna.

Vi tror på ett gott nytt tidningsår – hoppas ni vill vara med!

ANNONS