I en annan kommun har man samma typ av påsar men på påsen står lite mer tips om hur man kan hantera påsarna. Här kommer de och några andra tips:
- Lägg i så torrt avfall som möjligt - låt blött avfall rinna av så gott det går.
- Skala "torrt" och skölja frukt/grönsaker först efter skalningen för att få så torrt skalrens som möjligt.
- Istället för att skölja av matrester från ex tallriken med vatten kan du istället torka av det värsta med lite hushållspapper som du sen slänger i kompostpåsen.
- Fyll påsen bara så mycket så du obehindrat kan vika/rulla ihop öppningen.
- Om påsen är blöt kan man vika ihop påsen och lägg den med vikningen nedåt i en ny påse. Vik sen ihop öppningen på den nya påsen och släng den.
- Skapa en extra "botten": Veckla ut en papperspåse och ställ den i din komposthållare. Ta en ny, platt papperspåse och dela den på mitten med en sax. Lägg en av halvorna i botten på din papperspåse som en extra botten. Dela gärna ett antal påsar åt gången så du har till nästa gång.
- Byta påsen ofta. Gärna varannan - var tredje dag.
Lycka till!
"Man gör så gott man kan"
LÄS MER:Papperspåsarna fungerar utmärkt!
LÄS MER:Äckliga påsar för matavfall
LÄS MER:Så gör du påsarna mindre äckliga