Ukrainska kvinnor drabbas av svenska snuskgubbar!

Såg ett inslag på TV om en polis som i många år arbetat mot prostitution. Han var uppgiven och djupt besviken på de svenska män som sexuellt utnyttjar traumatiserade och hjälplösa kvinnor från krigets Ukraina.

ANNONS

Kvinnorna befinner sig i en desperat situation. De har förlorat nästan allt, har inget hem eller några pengar till försörjning. Kvinnorna är sköra och faller lätt offer för organiserade kriminella ligor, som lurar dem till välfärdslandet Sverige. Här ska de få en ny chans till ett bättre liv. Men väl i Sverige hamnar kvinnorna i prostitution.

Det finns också hänsynslösa svenska snuskgubbar, som lockar hit kvinnor med löften om bostad och jobb, för att sedan utnyttja och förgripa sig sexuellt på dem. I en razzia nyligen greps flera män för sexköp. Männen kommer från alla yrkesgrupper och är i alla åldrar. Polisen i TV-inslaget berättade att den yngste sexköparen var 15 år och den äldste 92 år. Nog blir man förvånad att en sexköpare var nybliven pappa. Vid ett annat tillfälle greps en läkare, som jobbade inom vuxenpsykiatrin.

ANNONS

Betydligt roligare är att skriva om Luciadagen, som bjöd på extra lokala festligheter. Redan tidigt på morgonen sände SVT luciamorgon från Gräfsnäs slottsruin. En sändning som brukar ha miljonpublik. Den repriserades senare på kvällen. Fin PR för hela kommunen, men framför allt för Gräfsnäs och Bjärkebygden!

På eftermiddagen var det dags att rikta blickarna upp mot en solig och blå vinterhimmel när Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs flög in julen i Västsverige. Åtta flygplan av modell Jas 39 Gripen bildade en julgransformation. ”Det här var den snyggaste julgransflygningen jag har beskådat”, sa AT:s reporter Filip Landqvist när planen på relativt låg höjd flög över AT:s redaktion för att någon minut senare komma in i Vårgårdas luftrum. Även i Herrljunga kunde ”julgranen” ses. Mäktigt var det! Händelser likt ovan är inte vardagsmat, så det piggade verkligen upp.

Julgransflygningen har tidigare fått kritik för att belasta klimatet och miljön negativt. Dessutom att det är onödigt att lägga pengarna på en uppvisning. Jag tycker formationsflygningen var sevärd och nödvändig. Piloterna måste få sina flygtimmar och då är det kul att Försvarsmakten bjuder medborgarna på något häftigt!

Har inte suttit bänkad vid TV-apparaten för att följa fotbolls-VM i Qatar, men såg semifinalen mellan Kroatien och Argentina, som sydamerikanerna vann med 3-0. Lionel Messi har hunnit bli 35 år, men vilken fantastiskt duktig fotbollsspelare han fortfarande är. Bäst på planen!

ANNONS