Välj ett nyktert liv, säg nej till alkohol i jul!

Nu inför julen så kommer reklam fram om olika alkoholdrycker. Man lyfter detta som att det hör till julen att dricka alkohol.

ANNONS
|

Dessa drycker målas upp som mysiga och ger glädje. Något ofarligt som alla kan dricka. Jag lever med sjukdomen diabetes. Idag dör 4-5 personer dagligen i Sverige av diabetes och fler får svåra komplikationer av sjukdomen. Hade jag intagit alkohol i min kropp med diabetes, så skulle det bli illa.

Här är lite information vad som kan ske med diabetiker som intar alkohol. Det kan påverka blodsockerkontrollen, förstöra diabetesläkemedlets verkan och förvärra diabetessjukdomens komplikationer. Alkohol som intas ofta ger oss med rubbningar i blodsockret. Risken för oss med diabetes med lågt blodsocker är nervskador. Hypoglykemi kan leda till långvarig och djup medvetslöshet vilken i sin tur kan leda till hjärnskador.

ANNONS

Mitt val är därför inte alkoholdrycker, utan alkoholfria alternativ som jag kan dricka med diabetes. Mitt val att avstå alkohol handlar om att jag är rädd om min hälsa, då jag lever med en svår sjukdom. Alkohol är inte en ofarlig dryck, den kan skada en sjuk kropp svårt. Jag tillhör därför inte dom alingsåsare som sitter dricker alkohol till helgen eller andra tillfällen. Jag tillhör dem som har valt nykterhetsrörelsen på grund av en svår sjukdom eller av andra anledningar.

Alla gör vi våra val i livet.

LV

ANNONS