Vårgårda blir lite fattigare när profiler trappar ned

I drygt två decennier hade jag AT:s Vårgårdaredaktion som arbetsplats. En trivsam kommun med bra människor. Nu har tre av kommunens profiler: Nils Gunnar ”Mannen” Svantesson, Arne Johansson och Patrik Ekelund, av olika anledningar bestämt sig för att trappa ned.

ANNONS

”Mannen” Svantesson, med många järn i elden, aviserade för ett tag sedan att han tar det lugnare med sitt engagemang i Vårgårda IK och nu slutar han med att hålla i poolspel i fotboll för 7-9-åringar - en uppgift han skött i 30 år.

Arne Johansson avslutar en 25 år lång sejour i handbollens tjänst. Han har varit ordförande i Alingsås HK, kanslichef för Herr Elit Handboll och senast ordförande i Spelarföreningen Handboll Sverige.

Patrik Ekelund lämnar uppdragen som vd för Tånga Fritid AB och vd i Tångahallen AB. Dessutom slutar han i Vårgårda IK:s huvudstyrelse. Patrik är en äkta ”doer”, som fixat massor av olika arrangemang till glädje för andra. Han har också varit delaktig i att Tångahallen byggts två gånger (den första brann ner), utebad, padelbanor, bowling mm, som Pua och Ulla Hafström med familj sponsrat.

ANNONS

”Mannen” Svantesson lär ses på Tånga, Arne fortsätter säkert som populär klassmorfar i Hols skola och Patrik har andra projekt på gång. ”Gubbarna” (Patrik är i detta sammanhang rena junioren) är värda respekt. Och visst blir Vårgårda fattigare när de tre inte längre är så aktiva.

I veckan återvände det soliga sommarvädret. Tycker att det varit en bra sommar. Med dubbla vaccindoser och lättade restriktioner har vi kunnat träffas på caféer, restauranger eller bara i folkvimlet.

Vi är många som gillar att bara sitta ned och studera våra medmänniskor, att titta och tjuvlyssna. Man hör och ser många roliga saker. Lyssnade för några år sedan på ett radioprogram om en person som satt på bussar och spårvagnar i Göteborg. Personen skrev ned vad unga och gamla sa. Det var mycket underhållande.

För några år sedan fick jag ta del av en underbar beställning på en uteservering i Lidköping. En man, som var i fin form, satte sig till bords. Efter att ha studerat menyn noga sa han till servitören, ”Jag struntar i maten och tar en irish coffee, men skit i grädden och ha inte i så mycket kaffe!"

I torsdags var det en fin svenskdag. ABBA meddelade att de släpper ett nytt album med tio nya låtar efter en 39 år lång paus. Lyssnade på smakprov på två av låtarna. Det lät som…ABBA.

Och så vann det svenska landslaget i fotboll VM-kvalmatchen mot starka Spanien med 2-1. Kombinationen av Janne Anderssons taktiska kunnande, svensk disciplin samt unga hungriga spelare gav resultat. En lagseger, men vill lyfta fram Dejan Kulusevski. Han var grymt bra!

ANNONS